Hver syvende skilsmisse ender grimt

Velfærd

01/12/2014 11:02

Suleman Haider

Ifølge en ny undersøgelse ender mange skilsmisser med at forældresamarbejdet bryder sammen. Men det går hårdt ud over børnene, når forældrene ikke kan samarbejde, advarer eksperter.

- Jeg var virkelig ked af at ville optrappe en konflikt. Jeg kunne bare se, der var noget galt med min søn, lyder det fra 37-årige Brian Kristensen fra Læsø.

I aften er han hovedperson i DR's programserie 'Krigen om børnene', som ruller over skærmen på DR2 de næste fire mandage og sætter fokus på de såkaldte grimme skilsmisser. Ifølge en ny undersøgelse af knap 1000 fraskilte danskere oplever hver syvende, at forældresamarbejdet om børnene er brudt sammen.

Forældrene kan ikke tale sammen om forhold, der vedrører deres børn, eller deltage sammen i vigtige familiebegivenheder. Samtidig svarer en tredjedel, at de oplever graden af konflikt i deres skilsmisse som høj eller meget høj. Resultaterne af undersøgelsen vækker bekymring hos eksperter.

- Ofte er det sådan, at man i kampens hede mister fodfæstet og fornemmelsen af, hvad der er vigtigt. Derfor kommer mange forældre også til at tage deres børn som gidsler, når de ikke kan samarbejde, siger psykolog Lotte Kappelskov Davidsen.

Bente Boserup, der er chef for Børnetelefonen hos Børns Vilkår, og har mere end femten års erfaring med børn og skilsmisser, mener, at konsekvenserne for børnene er så voldsomme, at der bør sættes ind med mere støtte og vejledning fra politisk hold.

- Der er så mange skilsmisser, hvor børnene lider under deres forældres konflikter. Det er vores ønske, at man i højere grad tilbyder rådgivning og vejledning til forældrene, så de ikke havner i de her alvorlige kriser, som de ikke kan finde ud af at komme ud af, og som børnene lider under, siger hun.

Undersøgelsen om 'den grimme skilsmisse' er foretaget for psykolog Søren Sander af YouGov.

Mest Læste

Annonce