Hver tredje sygeplejerske udsættes for vold

36 procent af danske sygeplejersker ansat i det offentlige er blevet udsat for vold eller en anden form for truende adfærd på jobbet det seneste år. Det skriver Avisen.dk.

Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd (DSR).

- Det er overraskende og uacceptabelt, at tallet stadig ligger så højt, når der har været så meget fokus på problemet de seneste år, siger næstformand i DSR Dorte Steenberg til Avisen.dk.


I februar i år indgik den daværende SR-regering sammen med SF og Enhedslisten ellers en aftale om samlet at tilføre 21 millioner fra 2015 til 2018 til forebyggelse af vold mod hospitalsansatte.
Men ifølge regeringens finanslovsforslag vil de penge forsvinde igen. De første 12 millioner er brugt. Men det er de resterende ni millioner, som V-regeringen ønsker at spare væk.

Ifølge Dorte Steenberg er der sket en stigning i antallet af psykisk syge patienter, der har et stofmisbrug og af den grund er mere aggressive.

Socialdemokraternes arbejdsmiljøordfører, Lennart Damsbo-Andersen, er ked af, at det står så slemt til. Derfor synes han også, at regeringens spareforslag er malplaceret.

- Det er uacceptabelt. Når vi ved, at det kan lade sig gøre at forebygge, så er det jo fuldstændig tåbeligt, at spare indsatsen væk, siger Lennart Damsbo-Andersen til Avisen.dk.
I DF er man mere tilbageholdene med at udtale sig om sagen.

- Vi er ikke helt enige i regeringen om det hele. Men jeg vil vente med at tage stilling, til at jeg har fået uddybet, hvad det er, de vil skære væk og lægge om, siger beskæftigelsesordfører for DF, Bent Bøgsted til Avisen.dk.

Undersøgelsen viser da også, at det har konsekvenser for sygeplejerskerne.

Hver femte sygeplejersker melder, at de har oplevet psykiske følgevirkninger oven på deres seneste voldepisode. Og for tre procent har det været så slemt, at de har måtte tage en sygedag efter en voldsepisode.

Det har på trods af gentagende henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Venstre og Konservative.

Emneord: DSR, Dansk Sygeplejeråd, Sygeplejersker, Vold på jobbet, Dorte Steenberg
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også