Hvordan finder du en god vindjakke?

Hvordan finder du ud af, hvilken vindjakke du skal vælge? Vi har samlet 3 gode råd samt 3 praktiske vindjakker, så du kan finde ud af hvilken vindjakker, der er bedst. Vær især opmærksom på forskellen mellem vindtæt, vandtæt og vandafvisende, når du skal vælge jakke.

Det er vigtigt at vælge den rigtige vindjakke til det danske vejr. Der er mange vindjakker, der er virkelig er gode til vind, mens andre også er vandafvisende. Vi giver dig et overblik i, hvilke typer af jakker du skal have, hvis du skal vælge henholdsvis - vindtæt, vandtæt og vandafvisende jakker. Yderligere giver dig tre bud på vindjakker til herrer i 2019.

1. Råd: Få et overblik i de forskellige typer af vindjakker

Vi giver her et overblik over hvilke to typer vindjakke, der findes.

  • Vindjakke (Tynd softshell)
  • Softshell

Vindjakken er den klart tyndeste og letteste jakke i forhold til de to andre. Vindjakkens materialer er meget forskellige. De klassiske materialer er 100 % bomuld, men en blanding af bomuld og polyester er også velvalgte. Den egner sig derfor ikke til hård regn.

Softshell-jakken er særligt god somåndbar, vandafvisende jakke det meste af tiden, så denne jakke kommer primært i brug, når det regner let, eller du skal være aktiv i koldere vejr. 

Tip: Hvad er forskellen på vandafvisende og vandtæt?

For at en beklædningsgenstand kan betragtes som vandtæt, kræves der et vandsøjletryk på mindst 2000 mm. Hvis den har under 2000 mm. er den vandafvisende. Vandsøjletrykket er,hvor meget vandtryk et materiale kan tåle, før vandet trænger igennem

2. Råd: FInd ud af om jakken er foret eller isoleret

Den største forskel på en vindjakke og en normal softshell-jakke er, at vindjakken er foret, mens en softshell-jakke er isolerende. Det vil i de fleste sammenhænge betyde, at softshell-jakken er vandafvisende, mens du skal kigge på hardshell-jakken, hvis du vil have en vandtæt jakke.

Vindjakken egner sig altså bedst - ligesom dens navn - til vind - i køligere vejr brug derfor vindjakken sammen med en stor sweater eller tynd trøje indenunder. 

En softshell-jakke virker både godt til vind og mindre regnskyl, mens den ofte bliver for varm til en længere cykeltur. Hav i disse tilfælde en vindjakke med i tasken, så du kan bytte din mere robuste softshell-jakke med en vindjakke.

3. Råd: Find en vindjakke der holder i længere tid - så sparer du penge

Kvalitet er en afgørende faktor, når du skal vælge den rigtige vindjakke. Det kan derfor godt betale sig at give flere penge, hvis det betyder at jakken kan holde i 3-5 år mere. Bæredygtighed i både design, men også i holdbarhed, viser sig at blive mere vigtigt jo mere knap ressourcerne på jorden bliver.   

Her er 3 moderne vindjakker

1. Klassisk vindjakke fra Tommy Hilfiger

Klassisk Vindjakke med to sidelommer, samt en inderlomme, der alle lukkes med lynlås. Vindjakken har en høj hals for bedre at beskytte mod kulde samt en smart feature: en skjult hætte i kraven som kan foldes ud.

2. Vindjakke fra Bison

Moderne bomberjakke fra Bison med to sidelommer. Jakken har også to inderlommer, der lukkes med lynlås. En god overgangsjakke i klassisk design.

3. Vindjakke fra Jack’s Sportswear

Catalina jakke/vindjakke fra Jack's Sportswear Intl. Jakken har to sidelommer med lynlås og en enkelt inderlommer. Nederst på jakken og på ærmerne er der ribstrik. Lavet i comfort fit, som er løs og giver meget bevægelsesfrihed.

Læs denne guide med inspiration til din næste vindjakke.

Hvis du har lyst til at prøve de nyeste vindjakker i 2019 og få gode råd med på vejen, så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer