Hygiejne-sygeplejersker skal minde dig om at vaske hænder

Tre sygeplejersker skal bruge en uge på at rejse rundt og minde borgere om at vaske hænder. Det sker i den nationale hygiejneuge.

"Vi ved, at vi skal vaske hænder efter toiletbesøg. Men faktisk bør vi vaske hænder mange flere gange om dagen for at undgå smittespredning. Sådan lyder et af budskaberne fra tre hygiejnesygeplejersker fra Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune og Region Sjællands MRSA-enhed. I anledning af Den Nationale Hygiejneuge tager de i uge 38 rundt på Lolland og Falster for at sætte fokus på god håndhygiejne."
 
Sådan lyder indledningen i en pressemeddelelse fra Lolland Kommune. Pressemeddelelsen fortæller videre: 

"Statens Seruminstitut anslår, at infektioner på grund af dårlig håndhygiejne er skyld i op mod en million sygedage om året i Danmark. Derfor skal vi vide meget mere om, hvordan vi undgår at smitte hinanden:
- Bakterier på f.eks. telefoner, nøgler, håndtag og indkøbsvogne er ikke noget, mange tænker over i dagligdagen. Men vi udsætter både os selv og andre for sygdom, hvis ikke vi sørger for at komme af med bakterierne ved at vaske hænder grundigt og ofte nok. Det skal vi blive bedre til at huske på, så vi kan undgå smittespredning," siger Anne Bak Zeuthen, og Marlene Lundemand supplerer:

 -I løbet af uge 38 vil vi fortælle så mange som muligt på Lolland og Falster, hvorfor det er vigtigt at have en god håndhygiejne. Derfor tager vi simpelthen ud og møder folk, hvor de er til daglig. Vi kommer blandt andet rundt på uddannelsesinstitutioner, på sundhedscentre og igennem byernes gader," siger Marlene Lundemand.

Hygiejnesygeplejerskerne forsikrer, at ingen vil møde løftede pegefingre og belærende toner, men en hyggelig snak, en flaske håndsprit og et bolche, som venligst er sponsoreret af firmaerne Wet Wipe, Mediq, Abena og Plum. Og så får alle i øvrigt mulighed for at få tjekket, hvor mange bakterier de har på hænderne med en helt særlig Glitterbug-maskine.

 -Vi glæder os rigtig meget til at komme rundt og møde en masse mennesker i uge 38 og høre, hvor meget de ved om håndhygiejne - og så give nogle gode tips, så vi kan få sygefraværet ned. For en ting er at vaske og spritte hænder. Noget andet er at gøre det rigtigt," fortæller Anette Christiansen."

 
Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvilke resultater det offentlige projekt skal opnå, hvordan det iøvrigt er finansieret eller hvor relevant netop håndhygiejne er i forhold til andre årsager til sygedage. En artikel på TV2 indikerer dog, at danskerne årligt har mindst 30 millioner sygedage. Heraf kommer næsten 60 procent som følge af nedslidning. 
 
Emneord: Sygedage, Hygiejneugen, Lolland Kommune
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 233 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Kommunalt
  Byudvikling i Nakskov skal inspirere hele landet

  Hvordan skal fremtidens købstad se ud? Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden har til sammen afsat 150 millioner kroner til initiativet Nakskov 2030. Et ambitiøst udviklingsprojekt der vil sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden.

 • 16.07.18 Infrastruktur
  Nye vandboringer leverer vand til Femern-byggeriet

  Lolland Kommune har givet tilladelse til indvinding af vand fra tre nye vandboringer, der skal levere størstedelen af det nødvendige vand til Femern-byggeriet.

 • 19.02.18 Infrastruktur
  Femern bliver en Game-Changer for Lolland

  Det er en udbredt opfattelse på Lolland og på Rådhuset i Maribo, at Femern bliver en game-changer, men det kræver hårdt arbejde, da gevinsterne ikke kommer af sig selv. Lolland kommunes projektleder på Femern, Lars Kroer udtaler sig således: "Kommunen skal have mest muligt ud af projektet for Lolland."

 • 20.09.17 Infrastruktur
  Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden

  Vi har i mange år talt om ’Den rådne banan’, men er det virkelig så råddent i yderkanten af Danmark? Boligsiden.dk har set nærmere på, hvordan prisudviklingen og salgstallene på boligmarkedet har udviklet sig side om side med gennemsnitsdanmark.

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.