Foto: Shutterstock

I sexpraktik hos Socialdemokraterne

Socialdemokratiet som gerne står på mål i nuværende diskussioner i medierne for at udrydde sexkrænkelser, har nu en "sexkrænker" som minister. En udenrigsminister med en plet på den moralske straffeattest.

Af Kim Madsen, debattør

Han er ikke dømt ved en domstol, men står åbent frem og siger undskyld for sit brutale "sexovergreb" mod en blot 15 årig ung pige, som var i erhvervspraktik hos Socialdemokraterne. 

 
Menigheden, altså folkedomstolen, har dømt ham ude, men Mette Frederiksen holder fast i, at en krænker er ok som minister. 
 
Kun få i Folketinget tør sige fra. SF har ifølge Berlingske ingen kommentarer. Det forstår jeg faktisk ikke, men de er selvfølgelig også støtteparti til Socialdemokraterne.

Under DSUs påskekursus i 2008 havde den daværende 34-årige udenrigsordfører for Socialdemokratiet, Jeppe Kofoed– nu Danmarks udenrigsminister, sex med en pige på kun 15 år. 

Denne krænkelse er igennem mange år blevet diskuteret i medierne, men alt er blevet dysset ned. Toppen af Socialdemokraterne har ingen skrupler ved at ansætte "sexuhyret" som minister. Klør den, så klør den - det skal man ikke straffes for, trods massive folkelige protester. 
 
Kan det være rigtigt, at befolkningen skal acceptere, at Folketingets politikere kan ansættes i offentligt embede, hvis de har begået meget umoralske og krænkende gerninger?  Gerninger som er indrømmet af ministeren himself. 
 
Undskyld siger han for åben skærm i nyhederne.  Hvis han som minister "kommer til" at kvaje sig yderligere, skal vi som samfund så bare trække på skuldrene og tænke: Nåå ja, Mette Frederiksen anbefalede ham, men hun kan jo også tage fejl. 
Hvis Mette Frederiksen laver fejl, skal vi så bare trække på skuldrene? Nej, det her overskrider de flestes grænser. 
 
Selvfølgelig skal vi ikke acceptere at ansætte folk i Folketinget, eller på andre vigtige poster i det offentlige, der har en plet på den moralske straffeattest. 
 
Hvis ikke partitoppen i Socialdemokratiet i sin tid havde fået dysset sagen ned (Hvordan kunne det lykkes dem at neddysse sagen?), så havde vi i dag ikke stået i denne situation med en udenrigsminister, som skal agere med den slidte moral ude i verden. 
 
Han har et stort ansvar, men når man ikke i en voksen alder, dengang 34 år, kender forskel på ret og vrang. Ikke i den alder, har fundet det rette moralske kompas, hvordan kan vi som befolkning så sikre os, at udenrigsministeren, få år efter, har det rette moralske kompas med i kufferten, når han, på vores allesammens vegne, skal træffe store og vigtige beslutninger ude i verden? Beslutninger som kræver, at man har moralen i orden. 
 
Jeg føler mig meget utryg, han burde helt af sig selv forlade posten, men det kræver selvfølgelig lidt moral...eller? 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.