Foto: Shutterstock

I sexpraktik hos Socialdemokraterne

Socialdemokratiet som gerne står på mål i nuværende diskussioner i medierne for at udrydde sexkrænkelser, har nu en "sexkrænker" som minister. En udenrigsminister med en plet på den moralske straffeattest.

Af Kim Madsen, debattør

Han er ikke dømt ved en domstol, men står åbent frem og siger undskyld for sit brutale "sexovergreb" mod en blot 15 årig ung pige, som var i erhvervspraktik hos Socialdemokraterne. 

 
Menigheden, altså folkedomstolen, har dømt ham ude, men Mette Frederiksen holder fast i, at en krænker er ok som minister. 
 
Kun få i Folketinget tør sige fra. SF har ifølge Berlingske ingen kommentarer. Det forstår jeg faktisk ikke, men de er selvfølgelig også støtteparti til Socialdemokraterne.

Under DSUs påskekursus i 2008 havde den daværende 34-årige udenrigsordfører for Socialdemokratiet, Jeppe Kofoed– nu Danmarks udenrigsminister, sex med en pige på kun 15 år. 

Denne krænkelse er igennem mange år blevet diskuteret i medierne, men alt er blevet dysset ned. Toppen af Socialdemokraterne har ingen skrupler ved at ansætte "sexuhyret" som minister. Klør den, så klør den - det skal man ikke straffes for, trods massive folkelige protester. 
 
Kan det være rigtigt, at befolkningen skal acceptere, at Folketingets politikere kan ansættes i offentligt embede, hvis de har begået meget umoralske og krænkende gerninger?  Gerninger som er indrømmet af ministeren himself. 
 
Undskyld siger han for åben skærm i nyhederne.  Hvis han som minister "kommer til" at kvaje sig yderligere, skal vi som samfund så bare trække på skuldrene og tænke: Nåå ja, Mette Frederiksen anbefalede ham, men hun kan jo også tage fejl. 
Hvis Mette Frederiksen laver fejl, skal vi så bare trække på skuldrene? Nej, det her overskrider de flestes grænser. 
 
Selvfølgelig skal vi ikke acceptere at ansætte folk i Folketinget, eller på andre vigtige poster i det offentlige, der har en plet på den moralske straffeattest. 
 
Hvis ikke partitoppen i Socialdemokratiet i sin tid havde fået dysset sagen ned (Hvordan kunne det lykkes dem at neddysse sagen?), så havde vi i dag ikke stået i denne situation med en udenrigsminister, som skal agere med den slidte moral ude i verden. 
 
Han har et stort ansvar, men når man ikke i en voksen alder, dengang 34 år, kender forskel på ret og vrang. Ikke i den alder, har fundet det rette moralske kompas, hvordan kan vi som befolkning så sikre os, at udenrigsministeren, få år efter, har det rette moralske kompas med i kufferten, når han, på vores allesammens vegne, skal træffe store og vigtige beslutninger ude i verden? Beslutninger som kræver, at man har moralen i orden. 
 
Jeg føler mig meget utryg, han burde helt af sig selv forlade posten, men det kræver selvfølgelig lidt moral...eller? 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.