Identitetstyveri er det nye sort blandt hackere

Infrastruktur

22/04/2014 12:43

Hvor der er penge, er der hackere. For privatpersoner betyder det, at man skal sikre sine data løbende.

Vi har set det herhjemme i det små - identitetstyveri. Men i USA er det et stigende problem. Og det vil smitte af på Danmark.

- Vi halter som regel lidt bag efter herhjemme. Så jeg regner med, at det er noget, vi kommer til at se mere til, siger Kim B. Larsen, sikkerhedsekspert og it -systemarkitekt hos Verizon Denmark.

Verizon har netop offentliggjort en stor global rapport om it-trusler i 95 lande. Rapporten viser, at det fortsat er penge både hos private og virksomheder, der driver hackerne til at lave kriminalitet.

- Hvis du taber din mobiltelefon eller mister din iPad, så risikerer du identitetstyveri, hvis du ikke har sikret dine data og krypteret dem. Det er helt lavpraktisk, at man skal beskytte sine ting, siger sikkerhedseksperten.

- For man kan komme langt på en fremmeds CPR-nummer, navn og adresse. Det har vi også set herhjemme, siger han.

Risikoen for at fremmede får fat i oplysninger fra privatpersoner er ikke blevet mindre i takt med, at handlen på nettet stiger.

Men tager man nogle få forholdsregler, kan man gøre meget for at sikre sig, påpeger Kim B. Larsen, der tidligere har været leder af afdelingen for informationssikkerhed hos Rigspolitiet.

- Handler du på internettet, så handler du i et globalt miljø. Og her er det vigtigt, at man bruger sin sunde fornuft, man skal blandt andet sikre sig, at den webside, man handler på, findes. At der er en sælger i den anden ende, siger han.

- For det er penge, der driver værket. Det er ved kreditkortoplysningerne, den store interesse ligger, siger Kim B. Larsen.

Hackerne kommer eksempelvis ind på din computer via crimewear. Det vil sige gennem e-mails og webapplikationer, hvor det handler om at trænge ind på computeren.

- Man gør det for at høste penge og oplysninger. Og det bliver brugt både mod virksomheder og privatpersoner, siger sikkerhedseksperten.

Men løsningen er ikke at holde sig væk - tværtimod.

- Opdaterer man sin sikkerhed løbende, så er man godt rustet. Og der er hjælp at hente. It-sikkerhed er ikke længere en enkelt mands bedrift. Brug de internationale standarder, siger Kim B. Larsen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce