Idrætsforeninger vil hjælpe børn med særlige behov

Der skal være idræt for alle i Aabenraa Kommune. Det gælder også børn med særlige behov. Fire idrætsforeninger fra Aabenraa Kommune har derfor sagt ja til at gøre en særlig indsats for at skabe de rigtige rammer for børnene. Indsatsen er en del af Aabenraa Kommunes breddeidrætsprojekt

”Ta’ chancen” er titlen på breddeidrætsprojektet, der skal sætte fokus på, hvordan idrætsforeninger kan arbejde med at skabe plads til børn, der for eksempel har en ADHD-diagnose eller lignende og derfor har brug for andre rammer end andre børn.

DGI Sønderjylland er projektleder for ”Ta’ chancen”, og organisationen satte alle interesserede foreninger stævne onsdag 7. maj, hvor projektet blev skudt i gang.

Fire foreninger vil være med

På mødet blev det hurtigt klart, at der er en række foreninger, som allerede har gode erfaringer, der kan bygges videre på. Foreningerne har dog oplevet, at det er svært at få budskabet ud det rigtige sted. Netop det kan ”Ta’ chancen” hjælpe med, ligesom projektet kan hjælpe med at etablere netværk, hvor foreningerne kan udveksle erfaringer samt give nye input udefra.


Charlotte Lassen, gymnastiktræner i Lundtoft IF, fortæller:

-Vi har startet et hold op hos os for børn med ADHD. Vi har fire børn nu, og vi kan mærke, at de får rigtig meget ud af det. Og vi er sikre på, at der er flere derude, som passer ind på holdet. Derfor håber vi, at vi gennem det her projekt kan få hjælp til at få tilbuddet ud til de rigtige. Vi håber også, vi kan hjælpe andre foreninger, der gerne vil i gang.

Udover Lundtoft IF har Tinglev Gymnastikforening, Tinglev Rideklub og Rødekro Skytteforening sagt ja til at være med i projektet fra start. Senere i projektforløbet bliver der igen åbnet for, at nye foreninger, der vil arbejde med området, kan være med. Det gælder både foreninger, der ønsker at oprette særlige hold, og foreninger der vil integrere børnene på almindelige hold.

Tim Wulff, der er formand for Fritids- og Kulturudvalget, er begejstret over, at fire foreninger nu er klar til at ”Ta’ chancen”:

- Det er meget vigtigt, at ALLE børn har mulighed for at dyrke idræt. Det kræver en særlig indsats af idrætsforeningerne at skabe rum til børn med særlige behov. Derfor er det rigtig dejligt at opleve den entusiasme, der er hos disse fire foreninger, som oven i købet samlet set tilbyder nogle ret forskellige idrætsgrene, pointerer Tim Wulff.

Et stærkt hold er sat

Det er lykkes for Aabenraa Kommune og DGI Sønderjylland at knytte Charlotte Pløger til projektet. Hun har gennem en årrække haft et hold i Haderslev Gymnastikforening for ADHD-børn. Derudover er Charlotte Pløger underviser på DGI Sønderjyllands kurser for foreninger, der ønsker viden om og inspiration til arbejdet med børn med særlige behov.

Charlotte fortæller om sine forventninger til projektet:

-Jeg er så spændt på at komme i gang. Det er en kæmpe udfordring at arbejde med de her børn, men det giver så meget tilbage, når det lykkes. Det jeg er mest begejstret for er, at de fire foreninger tilbyder forskellige aktiviteter. På den måde kan de supplere hinanden og tilbyde børnene en vifte af aktiviteter. Men en ting er arbejdet med særlige hold, noget andet er at integrere børn på almindelige hold, den udfordring glæder jeg mig også til at tage fat på.

Fakta

Aabenraa Kommune er af Kulturministeriet og Nordea-fonden udnævnt til Breddeidrætskommune for perioden 2014-16. Læs mere om de syv projekter, der er en del af Aabenraa Kommunes projekt.

Rødekro Skytteforening, Tinglev Gymnastikforening, Tinglev Rideklub og Lundtoft If Gymnastik er de fire foreninger, der deltager i projektet.

 

Emneord: Breddeidrætskommuner, Idræt, Idrætsforeninger, ADHD, Børn og unge
Aabenraa Kommune på DenOffentlige.dk Aabenraa Kommune
Aktivitet: Artikler: 20 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også