IGU skulle få flygtninge i job: Efter et år er der skabt 536 jobforløb

Det halter gevaldigt med at få flygtninge i job i mange kommuner. Kun et fåtal kommuner får mange i job.

Det er et lille antal kommuner, der trækker det tunge læs, når det kommer til at få flygtninge i job. Det skriver Jyllands-Posten, der har fået indsigt i tallene.

For omkring et år siden igangsatte regeringen den såkaldte IGU-ordning, der skulle få flygtninge i arbejde under nye regler.

LÆS FLERE HISTORIER OM IGU

Ordningen tillader det private og det offentlige at ansætte flygtninge til en lavere løn for at få dem ind på arbejdsmarkedet.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

I alt er der skabt 536 job hos kommuner under ordningen. Det er bare 10 kommuner, der står for over halvdelen disse. 

21 kommuner har ikke skabt et eneste job, og 31 kommuner har kun skabt et eller to job.

Forskellen er påfaldende, mener Dansk Arbejdsgiverforening.

- Det tager tid at komme i gang med en ny ordning, men efter næsten et år burde alle kommuner være med, så flere flygtninge kan komme i arbejde, siger chefkonsulent Berit Toft Fihl fra Dansk Arbejdsgiverforening til Jyllands-Posten.

Thomas Kastrup-Larsen (S), der er formand for Kommunernes Landsforenings arbejdsmarkedsudvalg fortæller til avisen, at man er i gang med at undersøge, hvad der holder kommunerne tilbage i forhold til at udnytte ordningen.

Det er ikke kun kommunerne, der halter bagefter, når det kommer til at skabe job til flygtninge. I marts skrev Avisen.dk, at ministerierne på daværende tidspunkt kun havde skabt 38 job under IGU-ordningen.

MÃ¥let for at skabe mindst 200 job i ministerierne.

Det lille antal skabte job er på trods af, at daværende finansminister Claus Hjort Frederiksen havde opfordret sine ministerkolleger om at fokusere på området.

- Alle ministerområder skal bidrage til integrationen af flygtninge, og jeg vil derfor opfordre dig til at fastlægge et ambitionsniveau for antallet af IGU- elever, som dit ministerområde forventer at kunne ansætte i nærmeste fremtid, skrev Claus Hjort Frederiksen til sine kolleger ifølge Avisen.dk.

/ritzau/

Emneord: Flygtninge, Integration, Dansk Arbejdsgiverforening, IGU-forløb, Kommunernes Landsforening, Thomas Kastrup-Larsen, 290517-1
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

  • 30.03.20 Sundhed
    150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

    Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

  • 25.03.20 Kommunalt
    Jobcentrene er klar til at hjælpe borgere og virksomheder i krisen

    Mange tusinde danskere har mistet deres arbejde på grund af krisen. De skal hjælpes hurtigt videre og gerne til nogle af de områder, der mangler hænder lige nu. Tag fat i det lokale jobcenter, lyder anbefalingen til både virksomheder og ledige.

  • 24.03.20 Kommunalt
    Det kommunale Danmark arbejder

    KL skønner, at ca. 200.000 kommunalt ansatte møder på arbejde hver dag trods coronakrisen. Derudover arbejder et stort antal hjemmefra. Ny kampagne sender en stor tak til medarbejderne for deres helt nødvendige indsats.

  • 22.03.20 Kommunalt
    Ny aftale med de faglige organisationer giver fleksibilitet og hurtighed

    KL og de faglige organisationer på det kommunale område har indgået en aftale, der sikrer fleksibilitet i denne ekstraordinære tid med coronavirus.

  • 06.03.20 Kommunalt
    KL aflyser Kommunalpolitisk Topmøde 2020

    For at inddæmme smitterisikoen ved coronavirus opfordrer sundhedsmyndighederne alle til at udskyde eller aflyse arrangementer med mere end 1000 deltagere. Det får også betydning for en række af KL’s arrangementer, bl.a. Kommunalpolitisk Topmøde, som aflyses.