Ikast-Brande Kommune har Danmarks bedste erhvervsklima

Dansk Industri har netop i dag for fjerde år i træk offentliggjort deres store analyse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Resultaterne er baseret på svar fra 5.690 virksomheder landet over samt offentligt tilgængelige statistiske data.

I 2010 og 2011 kom Ikast-Brande Kommune ind på en første plads i undersøgelsen – skarpt forfulgt af Herning Kommune. I 2012 byttede de to kommuner plads. Nu er titlen som Danmarks bedste erhvervskommune tilbage i Ikast-Brande Kommune.

-       Vi er utrolig stolte over, at virksomhederne endnu engang har været med til at pege på os som den kommune, der har det bedste erhvervsklima i Danmark. For os er det vigtigt at vide, at virksomhederne mener, at samarbejdet med kommunen fungerer optimalt. Titlen viser tydeligt, at vi i Ikast-Brande Kommune formår at udøve myndighed med det rette servicegen. Det er en tilgang, der præger alle kommunens områder, og som er rodfæstet i den måde kommunens dygtige medarbejdere håndterer deres arbejde på understreger borgmester Carsten Kissmeyer.

Fremgang på flere områder

Af undersøgelsen fremgår det, at Ikast-Brande Kommunes placering samlet set er bedre end i de tidligere år. I seks af de 11 kategorier, som undersøgelsen omfatter, er kommunen gået frem. Højdespringerne i forhold til sidste år er de statistiske rammevilkår, transport og infrastruktur samt kommunens brug af private leverandører.

En kategori, hvor Ikast-Brande Kommune er gået fra en 3. plads sidste år til en 1. plads i år, er arbejdskraft.  I kategorien bliver der målt på virksomhedernes tilfredshed med kommunens indsats for at skaffe kvalificeret arbejdskraft, herunder Jobcentrets evne til at formidle den nødvendige arbejdskraft.

Undersøgelsen viser også en øget tilfredshed med børnepasning og folkeskole, hvor Ikast-Brande Kommune er steget fra en 9. plads sidste år til en 2. plads i år.

I lighed med de tidligere år, ligger Ikast-Brande Kommune på 1. pladsen i kategorien Fysisk planlægning. Kategorien dækker over spørgsmål om, hvorvidt der findes attraktive erhvervsgrunde og tilfredshed med den kommunale planlægning.

-       Vi gør en dyd ud af at være tæt på vores virksomheder. Erhvervskontaktudvalget besøger i forbindelse med hvert udvalgsmøde en virksomhed i kommunen for at høre om de udfordringer, som virksomhederne står over for – og om vi som kommune kan gøre noget i den forbindelse. I den dialog får vi ofte at vide, at virksomhederne føler sig godt behandlet af kommunen og dens medarbejdere. Vi giver også gerne en kop kaffe, hvis virksomhederne har brug for at mødes med politikere og embedsmænd. Det er den opskrift på samarbejde, som vi tror på, siger viceborgmester Preben Christensen.

Over 80 pct. af de adspurgte virksomheder i kommunen vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i Ikast-Brande Kommune.

Den officielle kåring finder sted kl. 17.00 på Rådhuset i Ikast. Pressen er velkommen til at deltage.

 

Emneord: Erhvervsklimaundersøgelse, Erhvervsklima, Erhvervsvenlighed, Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer
Ikast-Brande Kommune på DenOffentlige.dk Ikast-Brande Kommune
Aktivitet: Artikler: 15 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.05.17 Velfærd
  Fællesskabsforening skal skabe nyt liv i byrum

  Ikast-Brande Kommune vil i samarbejde med borgerne i Bording og lokale erhvervsdrivende etablere en ny fællesskabsforening. Foreningen skal medvirke til, at der kommer flere aktiviteter og nye traditioner i Bordings nye byrum. Projektet, som løber over de kommende fire år, støttes økonomisk af Realdania.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 19.03.15 Politik
  Bornholms erhvervsklima skal op i den bedste halvdel

  I de kommende uger udsender Dansk Industri spørgeskemaer til deres medlemmer for at tage temperaturen på klimaet for erhvervslivet på Bornholm. Erhverv- og beskæftigelsesudvalget har sat som mål, at regionskommunen i år skal op i den bedste halvdel. Ambitionen styrkes af, at én indgang til erhvervslivet på Bornholm nu er en realitet. De første konkrete resultater er begyndt at vise sig.

 • 03.03.15 Velfærd
  Ny aftale om kørsel med Midttrafik udnytter alle kilometer

  Ikast-Brande Byråd har besluttet, at det fra 15. marts 2015 er det regionale trafikselskab Midttrafik, der skal tilrettelægge kørsel for kommunen. Den nye aftale får betydning for alle de borgere, der har fået bevilget kørsel af kommunen. Borgernes bevilling fortsætter uændret, men kørslen er tilrettelagt anderledes, end de er vant til.

 • 20.11.14 Infrastruktur
  Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

  Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.