Indleder afskedigelsessag mod beredskabschef

Der er fremkommet nye oplysninger i sag om beredskabschef, så indledes en afskedigelsessag. Det begyndte med et bekymringsbrev fra to ansatte for et halvt år siden, og sker efter undersøgelser for 600.000 kroner.

Der er fremkommet nye oplysninger i sagen om Lejre Beredskab som betyder, at Økonomiudvalget i Lejre Kommune har besluttet at indlede en afskedigelsessag mod beredskabschef Per Boye.

To uvildige undersøgelser gennemgik i sommers forholdene i Lejre Beredskab, som følge af to ansattes ”bekymringsbrev” vedrørende arbejdsmiljøet og den daglige praksis i beredskabet.

             Læs også: Ansatte kritiserer undersøgelse af beredskab

Kommunernes Revision, BDO, gennemførte en revisionsmæssig undersøgelse og KL’s afdeling ”Jura og EU" gennemførte en tilbundsgående personalejuridisk undersøgelse af ledelses- og samarbejdsforholdene i og omkring beredskabet. KL anvendte, til deres undersøgelse en række interviews af ledere og medarbejdere.

Undersøgelserne resulterede i mere end 22 anbefalinger, med det formål at stramme op på arbejdsgange og retningslinjer i Lejre Beredskab. Økonomiudvalget besluttede på sit møde den 19. august 2014 at følge anbefalingerne i de to uvildige undersøgelser.

-      Grundlaget for Økonomiudvalgets behandling af sagen i august måned har ændret sig med de nye oplysninger, der nu er kommet frem. Det må vi forholde os til, og det har vi gjort ved at beslutte at indlede en afskedigelsessag mod beredskabschefen siger borgmester Mette Touborg og fortsætter:

-      Da der er tale om en personsag kan jeg ikke oplyse nærmere om, hvad det er for oplysninger.

Emneord: Lejre Kommune, Mette Touborg, Lejre beredskab, Intern undersøgelse
Lejre Kommune på DenOffentlige.dk Lejre Kommunes vision er sammenfattet i bogen Vores Sted: Læs den her. Vi ønsker at være et sted med stærke fællesskaber, frirum til initiativ og naturen som rammen om det hele.
Aktivitet: Artikler: 22 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 04.02.19 Politik
  Tallerkentræf - til middag med Lejres politikere

  Kommunalbestyrelsen inviterer alle i Lejre Kommune til uformelle middage. Her er ingen dagsorden, men god mulighed for at lære politikerne lidt bedre at kende og få en god snak.

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.

 • 19.05.16 Infrastruktur
  Lejre først i Danmark med superhurtigt Gigabredbånd

  YouSee ruller superhurtigt Gigabredbånd ud til 1,4 millioner danske hjem over det næste halvandet år.

 • 04.05.15 Velfærd
  En håndtegnet velkomst

  Et utraditionelt og nytænkende samarbejde mellem Lejre Kommune og elever fra Flakkebjerg Efterskole står bag udviklingen af en velkomstpjece til kommunens nye flygtninge. Resultatet er blevet en let forståelig pjece, som kommunen nu vil afprøve i modtagelsen af de nye udenlandske borgere.