Indret dit hjem på mål

Det er rart at kunne dække sine vinduer til. det kan det være, når solen står lidt for skarpt og lyst ind, og det kan det være, når det er mørkt, og du gerne vil trække dig ind i hjemmet og have det hyggeligt derinde. Det kan du gøre enten ved hjælp af et gardin eller med en persienne.

Sponsoreret indhold

Der er naturligvis forskel på den effekt, som henholdsvis et gardin og en persienne har. De kan begge lukke af for vinduet, de gør det bare på lidt forskellige måder. Der er fordele ved både gardiner og persienner, og om du vælger det ene eller det andet, det afhænger blandt andet af smag og behag.

Bor du i et lidt ædre hus, så kan det dog være svært at finde både gardiner og persienner i de rette mål. Det er dog heldigvis ikke et problem i dagens Danmark mere.

Der er efterhånden en del gardin butikker, både online og fysiske butikker, og de kan næsten alle sammen producere på persienner og gardiner i lige præcis de mål du ønsker dig.

Hvis du vælger persienner i træ

Der findes forskellige typer af persienner. De traditionelle persienner kan have smalle eller brede lameller, og de kan være lavet af aluminium eller af træ. De har ret forskelligt udtryk, om de er lavet af træ eller af aluminium.

Måske forbinder du persienner med nogle lidt anonyme af aluminium. Men der findes en variant af persienner, der har langt mere sjæl og hygge over sig. Persienner i træ kan danne nogle flotte og hyggelige rammer i dit hjem. træpersienner kan både sidde foran vinduer og glasdøre og fungere som en form for rumdeler. 

Bruger du persienner i træ som rumdeler får du en midlertidig opdeling, som kan skabe nogle mindre og hyggelige rum. Træpersienner kan lige som persienner af aluminium fås både i standardmål og i individuelle mål. Dermed kan du få persienner, som passer perfekt til dit hjem. Det gælder både, hvis de skal bruges foran vinduer og døre, og når de skal bruges som rumdelere.

Hvis du vælger gardiner

Traditionelle gardiner er både praktiske og hyggelige. De kan også bidrage til de flotte rammer i hjemmet. Vælg gerne nogle gardiner, der matcher resten af din indretning. Har du store vinduespartier, så vil gardinerne komme til at få en ret dominerende plads på væggene, når de liver trukket for. Derfor skal de gerne klæde rummet.

Har du brug for, at rummet skal kunne mørkelægges helt, så vil de færreste almindelige gardiner kunne gøre det. I det tilfælde kan du med fordel vælge nogle mørklægningsgardiner. Det kan for eksempel være rart i et soveværelse.

De fås naturligvis i standardmål, men du kan også få mørklægningsgardiner på mål. Det er jo ret væsentligt, at de passer perfekt, hvis rummet skal være helt fri for lys udefra. Mørklægningsgardiner på mål er heller ikke så dyre som de måske lyder.

Vælg efter smag og efter noget praktisk

Om du vælger den ene eller den anden form for afskærmning afhænger af flere ting. Dels afhænger det selvfølgelig af, hvad du synes bedst om. Dels afhænger det af, hvad der er den mest praktiske løsning i det enkelte tilfælde.

Måske må du gå på kompromis med det praktiske og det æstetiske. Det kan somme tider være nødvendigt. I nogle tilfælde kan det være en god idé at indrette dig med både persienner og gardiner. Det giver dig den ultimative fleksibilitet i forhold til, hvordan du kan regulere lysindfaldet. Det kan også give noget godt til indretningen, at du har begge dele.

Vælg den løsning, som passer bedst til det enkelte rum. Der behøver ikke nødvendigvis at være den samme type afskærmning i alle hjemmets rum. Her har du selvfølgelig frie hænder til at indrette dine vinduespartier på forskellige måder. Der kan være forskel på, hvilket verdenshjørne rummer vender mod, og der kan være andre forskelle, der gør, at det kan være praktisk med forskellige løsninger. 

Gardiner og/eller persienner spiller en ret markant rolle i din indretning. Derfor bør du vælge dem med stor omhu.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer