Dansk energieffektivitet giver konkurrencefordel

Infrastruktur

13/12/13 11:48

Gordon Trier Holm

Industrivirksomheder i Danmark udnytter energi bedre end deres udenlandske konkurrenter, viser ny analyse fra Energistyrelsen.
Energi er en stor omkostning i virksomheders produktion, og Danmark har et relativt højt energiforbrug - til gengæld er vi gode til at udnytte energien. Energiudgifternes andel af industriens samlede produktionsværdi er lavere i Danmark end i udlandet, viser en ny analyse fra Energistyrelsen.    De danske udgifter til energi i 2009 udgjorde 5,5 pct. af den samlede produktionsværdi, mens det tilsvarende tal i udlandet var 9,1 pct. Det giver industrivirksomheder i Danmark en konkurrencefordel på 3,5 pct.    - Rapporten bekræfter klart og tydeligt, at dansk industri er mere energieffektiv end langt størstedelen af vores konkurrenter i udlandet. Det er en fordel for virksomhederne og noget, vi kan være stolte af i Danmark, siger chef for energi- og klimapolitik Troels Ranis, DI.    Analysen opfanger ikke alt    Analysen sammenligner energidata fra EU-landene og EU’s største samhandelspartnere i årene 2001, 2005 og 2009 og beregner industrielle branchers energiforbrug.    Troels Ranis peger på, at analysen ikke opfanger, at der kan være store forskelle i energiforbruget inden for de enkelte brancher, da analysen tegner et situationsbillede for de enkelte brancher set under ét.    - Det kan dermed give et skævt indtryk af, at alle danske virksomheder klarer sig fint, når det gælder om at være konkurrencedygtige på energiforbruget. Så over for industrivirksomheder med et højt energiforbrug gælder det om at være varsomme med at pålægge energiudgifter, så de ikke bliver skubbet ud af landet, siger Troels Ranis.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.