-
Når Google kan, så kan offentlige organisationer også, mener serieiværksætteren Jonathan Løw, der her leverer et skud ind inspiration til innovations-arbejdet i offentlige organisationer. Se video fra Google Campus.
-
Hvordan får vi åbnet yderligere op for ventilerne i de offentlige-private samarbejder i jagten på ny velfærdsteknologi til pressede danske og globale omsorgs- og sundhedsbudgetter? Scenen var sat til en yderst skarp debat hos Dansk Industri, da Væksthus Hovedstadsregionen forleden inviterede til paneldebat med erhvervsorganisationer, Københavns Kommune, uddannelsesinstitutioner, klyngeorganisationer og Væksthus Hovedstadsregionen.
-
Hvis vi kan lære noget af at studere storbykommuners innovationskraft i Europa, så er det at åbenhed over for ny viden, samarbejde med lokalmiljøet og en risikovillige ledelse er vejen frem til en mere innovativ offentlig sektor.
-
Konkrete besparelser, øget produktivitet og bedre borgerservice - Big Data er et af tidens
hotte emner. Virksomheder, forskning og ikke mindst kommuner er allerede i fuld gang med
at afdække nye muligheder og høste erfaringer med anvendelse af data på nye måder.
Frederiksberg Kommune har målsætning om at være datadrevet og i Hillerød vil man
opspore adfærdsændringer vha. dataopsamling.
-
Flere og flere kommuner kaster sig ud i etableringen af såkaldte Living Labs med henblik på bedre offentlig-privat samarbejde(OPI) om udvikling teknologiske velfærdsløsninger. Men hvad er Living Labs, og hvilken værdi skaber de?
-
Dialog, klar strategi og brugercentreret innovation – det er nogle af de afgørende parametre lige nu, hvor innovative indkøb og innovationspartnerskaber rykker ind i kommunerne for at give mere velfærd og værdi for pengene.
-
Innovation afstedkommer forandring, udvikling og nye veje at gå, men på trods af det kan ledelse af innovative processer ikke reduceres til forandringsledelse eller det at lede en virksomhed i stadig udvikling. Innovation er meget mere end forandring, nytænkning og udvikling. Det er komplicerede processer, som kræver involverende ledelse og ledere, som er deres egen positionering og egne udfordringer bevidst.
-
Der er behov for innovation i den offentlige sektor, og behov for at vi taler om INNOVATION uden sproglige omsvøber og forviklinger. Vi skal udvikle et klart og præcist sprog om innovation, for kun derigennem kan vi komme videre til de brændende spørgsmål om, hvordan vi fremmer offentlig innovation, og hvordan vi leder innovationsskabelse, siger professor og innovationsekspert Jacob Torfing.
-
Direktionen satte sig i førersædet, men gav nøglerne til borgere og medarbejdere for at skabe en ny innovativ kultur. Læs her kommunaldirektør Lars Møllers beretning om, hvordan medborgerskab udvikles gennem målrettet fokus på at skabe et innovativt mindset. I Holstebro er topledelsen gået forrest, og det har sat en bevægelse igang, der sætter spor alle steder i kommunen.
-
Der er store muligheder for at den offentlige sektor kan blive mere produktiv og innovativ. Det kræver, at der er en bedre videns- og hverdagsdeling på tværs af de forskellige afdelinger. Jonathan Løw kommer med konkrete bud på, hvordan det kan gøres og afliver gængse myter.
-
Det offentlige er dårligt gearet til nytænkning og kreativitet - i hvert fald i forhold til det private erhvervsliv: En fordom, som skal aflives, mener Jonathan Løw. For innovation drives ikke af økonomisk incitament. Han vil opklare en misforståelse, som han mener skyldes manglende indsigt i kreativiteten og innovationens grundsten.
-
Innovation er en forudsætning for at skabe højere kvalitet. Derfor bør styringen i den offentlige sektor ændres, så den i højere grad inviterer til forandring og innovationslyst. Det ser direktør i KORA Jan Rose Skaksen, der har siddet med i Produktivitetskommissionen fire bestemte veje til.
-
Lyd påvirker os både i forhold til indlæring og vores oplevelse af ting. Derfor giver det mening at benytte lyd i forhold til skole-, sundheds-, ældre- og handicapområdet - og meget mere end den offentlige velfærd. Struer Kommune tænker lyd ind i alt hvad, de gør. Brandingen som "Lydens By" skal skabe national og international opmærksomhed om, at der er grund til at lytte til Struer.
-
Selvom besparelser, nedskæringer og effektiviseringer også rammer Helsingør, er der et sted kommunen aldrig vil spare på eller effektivisere væk. ”Ligegyldigt hvilke krav vi måtte blive mødt med, så vil vi altid give plads til innovation.” Kommunaldirektør Bjarne Pedersen vil vise sine ansatte, at innovation tages alvorligt og at nye og anderledes tanker belønnes. Derfor har Helsingør oprettet en innovationspulje.
-
Der er stadig vigtige drivkræfter for innovation i både bureaukrati og New Public Management. Men vi har brug for styringsmæssig nytænkning i den offentlige sektor, mener professor Jacob Torfing - og jo før jo bedre. Det nye styringsparadigme New Public Governance rummer i hvert fald fem aspekter, der på afgørende vis kan være med til at fremme offentlig innovation.
-
Offentlige leder, du sidder på en guldgrube. Alle taler om det. Men hvem omsætter offentlige data til konkrete besparelser, øget produktivitet og innovation?
-
Hvad er et innovationslab egentlig? Og hvad skal der til, for at forankre testmiljøerne i den kommunale virkelighed? Malene Jæpelt, projektleder i Væksthus Hovedstadsregionen, afklarer tvivl og afkræfter myter.
-
Hver kommune har sin unikke historie, beliggenhed, befolkning og kompetenceprofil – og dermed sin helt egen mulighed for at skabe en vision og identitet, der afspejler nutiden og sætter pejlemærker for fremtiden. I Sverige er det lykkedes adskillige, specielt mindre byer, at skabe vækst og identitet og tiltrække internationale kompetencer gennem en fælles vision og retning. Hvorfor er vi så dårlige til det i Danmark?
-
Den typiske tilgang til forandring i det offentlige er at forsøge at skabe den fra oven gennem centraliserede reformer, som anvender ’hård’ magt og styring for at opnå ønskede resultater. Men på tværs af den offentlige sektor er der en stigende erkendelse af, at politiske intentioner ikke altid bliver udmøntet særlig effektivt. Tag Ny Nordisk Skole som eksempel: Her skabes energi til forandring.
-
Der er god grund til arrangere workshops, konferencer og ekskursioner rundt omkring i hele det ganske danske land, så udbydere og efterspørgere af innovative løsninger kan stå ansigt til ansigt med hinanden. Erfaring viser nemlig, at sådan har den ’tavse’ innovationsviden bedst vilkår for at blive spredt.
-
Både herhjemme og i USA opfattes innovation i det offentlige ofte som bebudede besparelser. Men et initiativ i Hampton viser et andet eksempel: Her spurgte man borgerne, hvad der var vigtigst for dem, hvis man ikke kunne få det hele? Borgernes deltagelse i borgermøder steg med 2900 %
-