Innovationsmesse i højt gear

Aktivitetsniveauet blandt gæster og standholdere var højt i går i Tarm Idrætscenter, da Ringkøbing-Skjern Kommune afholdt innovationsmesse for kommunens medarbejdere.

- Det har været en inspirerende dag. Lige fra morgensangen sammen med KOL-koret, til de spændende foredrag og min rundtur blandt standene. Hver eneste stand viste, hvordan vi allerede har tænkt mange idéer og lavet innovative løsninger i organisationen, som skaber værdi for borgere og ansatte. Vi har noget innovationskraft at bygge videre på, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Omkring 600 deltog i arrangementet, der er den anden af sin art i kommunen.

             Læs mere om kommunens Innovationsmesse

Inspirations tag selv-bord

To af Innovationsmessens gæster var Michael Larsen og Hans Peter Nielsen, der til daglig arbejder i Vej og Park, Tarm.

De havde kigget sig omkring på standene og hørt foredraget med Lars AP fra Fucking Flink, der kædede overskud i hverdagen sammen med Byrådets vision, Naturens Rige, hvor et mål er at skabe og sprede små sensationer for herboende og besøgende. Lars AP stillede spørgsmålet,hvilke skridt vil du tage for at gøre Ringkøbing-Skjern til en flinkere kommune?

- Vi kom af nysgerrighed, og vi har fået en oplevelse, siger Hans Peter Nielsen.

- Foredraget kunne vi bruge på den måde, at vi møder mange mennesker i vores arbejde hver dag, og Lars AP gjorde det ret tydeligt, hvordan det at give folk en positiv oplevelse kan vende en situation. Det kan give en hel masse samfundsmæssigt, hvis vi alle er flinke og ordentlige, siger Michael Larsen.

Messen gør vejen til fremtiden kortere

Messegæsterne kunne i dagens løb høre foredrag med Hjerne-Madsen, Via Center for Undervisningsmidler og Lars AP eller bevæge sig rundt blandt 47 interne og eksterne udstillere og for eksempel tale om at komme ensomhed blandt ældre til livs med mad og samvær, innovere med LEGO, kode robotter eller prøve mange af fremtidens teknologiske hjælpemidler.

- Vi har en stor opgave foran os som kommune og som samfund. Vi skal løse fremtidens udfordringer med færre ressourcer. Det kan vi kun klare ved at finde nye måder at gøre vores arbejde på. Løsningen er ikke bare at løbe stærkere - vi skal innovere, siger Lotte Holck Jensen, der er HR-udviklingskonsulent og tovholder på Innovationsmessen, og fortsætter:

- Med en innovationsmesse som denne, hvor medarbejdere udveksler tanker og møder fremtidens teknologier, gør vi vejen til at realisere nye innovative idéer og teknologier kortere.

Fakta

Innovationsmessen er den anden af sin art i kommunen og er et led i kommunens strategiske proces med at indarbejde innovation i organisationens dna.

En måling viser, at kommunen har bevæget sig frem på syv ud af otte innovationsparametre.

 

Emneord: Innovation, Innovationsmesse, Ringkøbing-Skjern Kommune
Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også