Djøf trækker Vallensbæk Kommune i retten

Politik

03/12/2012 14:59

DJØF Forlag

Afskedigelsen af Bjarke Steen Johansen som kommunaldirektør i Vallensbæk Kommune bliver nu indbragt for domstolene af Djøf.

- Afskedigelsen af Bjarke Steen Johansen med en begrundelse om, at han groft har misligholdt sin ansættelseskontrakt er urimelig. Han har efter vores opfattelse gjort sin pligt ved at viderebringe sin alvorlige kritik af borgmesterens dispositioner og ledelse til relevante myndigheder. At man undersøger og frikender borgmesteren via kommunens egen organisation, KL, giver ikke belæg for, at Bjarke Steen Johansen har misligholdt sit ansvar som kommunaldirektør, siger Henning Thiesen, formand for de offentlige chefer i Djøf og fortsætter:

- Hvis en kommunal topchef kan blive afskediget på det grundlag, har vi et alvorligt demokratisk og retssikkerhedsmæssigt problem. Vi har brug for at få domstolenes vurdering af, om der foreligger grov misligholdelse af jobbet som kommunaldirektør i denne sag. På den baggrund har Djøf besluttet at indbringe sagen for domstolene.

Læs også: Urimeligt før sagen er belyst

Sagsbehandlingstiderne for den slags sager kan være lange, og derfor har Djøf besluttet ikke at afvente resultatet af den igangværende undersøgelse af sagen, som den kommunale tilsynsmyndighed, Statsforvaltning Hovedstaden er i gang med.  

- Begge parter har en interesse i at sagen bliver afgjort hurtigst muligt. Derfor tager vi allerede nu de nødvendige skridt til at rejse sagen ved domstolene, siger Henning Thiesen.

Henning Thiesen træffes for yderligere kommentarer ved henvendelse til nedenstående.

Mest Læste

Annonce