Barnets Tarv eller Gulvtæppe børn?

Velfærd

27/5/13 8:36

Jesper Lohse

Foreningen Far har i snart 2 år anmodet ankestyrelsens familieretsafdeling og statsforvaltningerne om statistik for midlertidige afgørelser, som træffes for børn baseret på type, årstal, region og køn.

Foreningen Far har i snart 2 år modtaget det vi med al venlighed og respekt må betragte, som tom snak og må med det manglende svar samt forældreundersøgelser foretaget separat af danske familieadvokater og Foreningen Far formode, at der sker forskelsbehandling af børn og forældre i Danmark.

Foreningen Far må stille spørgsmålstegn ved om barnets tarv varetages i Danmark eller det er tomme ord og vi i virkeligheden leger skjul med børn under gulvtæppet i modstrid med menneskerettighederne såvel som dansk lovgivning?

Kommunerne fejler og statsforvaltningerne favoriserer mor. Sagerne er utallige og konsekvenserne alvorlige både for børn, forældre, erhvervslivet og samfundet.

Foreningen Far hilser intentionen om et grundigt eftersyn af den kommunale sagsbehandling på familieområdet velkommen og finder den tiltrængt. Vi må dog samtidig konstaterer at man mangler at anerkende, at der er to skakspillere om brættet, hvor børn og forældre er førte brikker.

Kommunerne varetager af rent historiske årsager KUN sagsbehandlingen for den ene forældre, mens det er ankestyrelsens familieretsafdeling og statsforvaltningerne, som ofte er ansvarlig barnets sagsbehandling før de kommunale sager opstår. Et forhold der forbigåes med tavshed i Socialministeriet som resortministerium.

Foreningen Far spørger hermed igen om vi og danske forældre kan modtage statistik for midlertidige afgørelser, som tages i Statsforvaltningerne og Ankestyrelsens Familieretsafdeling baseret på type, årstal, region og køn?

Leger vi skjul med danske børn, som bliver gemt under gulvtæppet? 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.