Interessen svigter for den nye korte politiuddannelse

345 politikadetter skulle have været uddannet i næste uge, men under halvdelen er blevet det.

Regeringen satte for mindre end to år siden et mål om at uddanne 345 politikadetter til 1. september 2018, der skulle aflaste politistyrken. Men det mål, når man ikke i nærheden af at opfylde.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Med finanslovsaftalen for 2017 etablerede man en ny halvårlig politikadetuddannelse.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Beslutningen blev taget i erkendelsen af, at der med både rocker- og bandekonflikt, grænsebevogtning og terrortrusler blev trukket store veksler på politikorpset.

Men blot 126 personer har dags dato færdiggjort kadetuddannelsen, og herudover forventer Rigspolitiet, at 22 bliver færdige den 31. august. Uddannelsen har simpelthen ikke haft nok kvalificerede ansøgere, oplyser Rigspolitiet til Ritzau.

Hermed vil det totale antal kadetter være 148 – altså under halvdelen af målet.

- Politikadetternes kortere uddannelse vil betyde, at flere betjente hurtigt kan komme tilbage til deres politikredse og til arbejdet med at opklare og forebygge kriminalitet og dermed styrke trygheden for den enkelte borger, lød det kort efter aftalens indgåelse fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Han erkender nu, at det "helt åbenbart" er problematisk, at der ikke er uddannet flere kadetter.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, kalder det "afgørende" at få flere kadetter igennem uddannelsen.

Hos Rigspolitiet understreger man dog, at de manglende kadetter ikke betyder, at politiet har problemer med at løse sine opgaver.

- Vi kan betrygge danskerne med, at vi fortsat er fuldt ud i stand til at løse de opgaver, vi har. Det handler blandt andet om grænseindsatsen, hvor Forsvaret bistår os, sådan så mange betjente igen er kommet tilbage til deres kredse, siger kommunikationsdirektør hos Rigspolitiet Anders Frandsen til Ritzau.

- Når det så er sagt, vil vi gerne have flere kadetter til at søge ind på uddannelsen. Vi har en opgave med at få flere informeret om uddannelsen, så der kommer mange gode kandidater, siger han.

/ritzau/

Emneord: Politikadetter, Uddannelse, Søren Pape Poulsen, Justitsministeriet, 270818
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også