-
Cyberangreb og hackning er ikke længere fiktive størrelser fra filmverdenen. Det viser sidste par dages angreb på flere kommuner. I en digitaliseret hverdag er der behov for, at ledelsen har fokus på og kommunikerer om digital risiko. En sikkerhedshændelse kan nemlig føre til, at borgernes tillid reduceres, og det er både svært og dyrt at få genskabt tilliden, skriver Lars Neupart stifter af Neupart A/S.
-
Der findes kun to typer af organisationer. Dem, der er blevet hacket! Og dem, der ikke ved, de er blevet hacket, skriver Peter Colsted i blogstafetten om IT sikkerhed.
-
Direktøren for en organisation sidder foran sin computerskærm og taler med it-chefen, som står ved siden af. I taleboblen ved siden af ham står der: ”Vi har ikke behov for at tænke på informationssikkerhed! Vores kommunikation er umulig at forstå i forvejen!”
-
I Peter Kruses indlæg om NETS skandalen beskrives danskerne som vågnet op af en Tornerosesøvn. Det er nok meget godt beskrevet – i hvert fald for mig. Og mon ikke også for rigtig mange andre, der læste om det i diverse nyhedsmedier, da denne historie i lille Danmark blev trævlet op dag for dag. Kunne dette virkelig forekomme i Danmark?
-
Se og Hør-sagen har bragt datasikkerhed ind i folks bevisthed på et helt nyt niveau - et område, som kræver langt mere opmærksomhed end det hidtil har fået. For skandalen er ikke en enlig svale, mener Peter Kruse. IT-sikkerheden i Danmark kan blive markant bedre, og hvis vi kigger nærmere på Se og Hør-sagen, kan den give os en ide om hvordan.
-
At bruge CPR-numre som legitimation er rystende usikkert. Der er nemlig den hage ved dem, at de overhovedet ikke er private! Den eneste løsning på dette problem er, at enhver, der bruger CPR-numre som legitimation, holder op med det så hurtigt som overhovedet muligt, mener professor Ivan Bjerre Damgård.
-
Vi har allerede set eksempler på hvor galt det kan gå, hvis vores evne til at beskytte vores informationer ikke følger med tiden. Der er ingen tvivl om, at de, der vil os det ondt, har gjort cyberspace til deres kamplads. Derfor er vores informationssikkerhed vigtigere end nogensinde, mener Rasmus Theede. Her deler han ud af sine erfaringer med især ISO27001.
-
Offentlige danske it-løsninger er yderst attraktive angrebsmål for kriminelle. De er velstrukturerede og meget omfattende, og en foruroligende rapport fra Rigsrevisionen viste sidste år, at de ikke lever op til nogle af de helt grundlæggende krav for god it-sikkerhed. Men de øgede krav, vi skal stille til it-sikkerhed, kan også bære kimen til vækst, mener Birgitte Kofod Olsen.
-
Hvis Danmark skal kunne tage kampen op imod cyber-kriminalitet, er der særligt fire udfordringer, som vi må og skal finde en løsning på. Morten Bangsgaard, adm. direktør IT-Branchen, leverer det andet indlæg i blogstafetten om IT-sikkerhed.
-
Lektor Christian Damsgaard Jensen, leder af DTU Computes nye uddannelsesforløb i cybersikkerhed er ikke i tvivl. Med digitaliseringen af al kommunikation er behovet for eksperter i IT-sikkerhed kun stigende. Læs første indlæg i blogstafetten om IT-sikkerhed.