Direktør: Danske virksomheder for dårlige til at sikre sig

Danske virksomheder er langt bagud med en sikkerhedskultur i forhold til virksomheder i USA og Storbritannien.

Det er ikke overraskende, at Aller Koncernen og Nets er havnet i et voldsomt stormvejr efter skandalen om ugebladet Se og Hørs køb og brug af kendte og kongelige kreditkortoplysninger.

Det siger Susanne Skov Diemer, der er direktør i sikkerhedsfirmaet Praesidio Group.


- De er to firmaer, der tilsyneladende ikke har indarbejdet sikkerhed tilstrækkeligt omkring deres brand. Men det er de ikke alene om. I forhold til virksomheder i USA og Storbritannien har danske virksomheder berøringsangst omkring sikkerhedsinterview og baggrundstjek af medarbejdere.

- Mange danske virksomheder har de samme problemer, og vil kunne stå i en lignende situation, hvis de ikke gør noget ved det, siger Susanne Skov Diemer.

Hun har gennem 20 år arbejdet med sikkerhed i virksomheder i USA og Storbritannien. Inden hun blev direktør i sikkerhedsfirmaet Praesidio Group, har hun i en årrække været sikkerhedskoordinator på den amerikanske ambassade i København, hvor hun blandt andet havde ansvaret for at sikkerhedstjekke medarbejdere 

Susanne Skov Diemer peger blandt andet på, at de danske virksomheders berøringsangst overfor en sikkerhedstjek hænger sammen med angsten for at mistænkeliggøre nye medarbejdere.

- De har den opfattelse, at hvis de internt indfører screening af nye medarbejdere og tjekker deres referencer med andre kilder end dem, de selv peger på, er det et signal om, at virksomheden ikke stoler på dem.

- Mange danske virksomheder, siger at det, der sker for andre, sker ikke hos os når vi viser, at vi stoler på medarbejderne, siger Susanne Skov Diemer.


Spørgsmål: Sikkerhedstjek med screening og tjek af referencer kan vel ikke alene modvirke, at der ikke vil kunne ske det, der angiveligt er sket hos Nets, at en it-specialist har tappet oplysninger og solgt videre til Se og Hør?

- Det handler om sikkerhed omkring de personer, der har adgang til personfølsomme oplysninger. De skal ikke kunne slippe afsted med det uden at andre systemer afslører dem. 

- Hvis man ændrer sikkerhedskulturen på en virksomhed, kommunikerer ud hvilket etisk og moralsk kodeks, der gælder samt indfører screening af medarbejdere og tjekker deres referencer ved de det. De kender konsekvensen af det, siger Susanne Skov Diemer.

/ritzau/

Emneord: IT-sikkerhed, IT-sikkerhedsstafetten, IT-systemer, Sikkerhedskultur, IT-kriminalitet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også