Foto: Steen Brogaard

Jakob Ellemann-Jensen sygemeldt

Formanden for Venstre skal opereres for to diskusprolapser i nakken, det skriver Jakob Ellemann-Jensen selv på Facebook.

Selvom operationen er en standardoperation, så er det ikke et helt lille indgreb. Derfor bliver han nødt til at forholde sig i ro helt frem til Venstres Landsmøde den 3. oktober.
 
"Det er voldsomt irriterende, da den nye politiske sæson lige er gået i gang, men jeg har i nogen tid døjet med stærke smerter på grund af prolapserne, og det går ikke i længden," skriver Jakob Ellemann-Jensen på Facebook.
 
Det bliver Venstres næstformand Inger Støjberg, der tager over rent politisk i samarbejde med den øvrige partiledelse indtil formanden vender tilbage. 
 
Dengang Berlinmuren faldt gik Ellemann-Jensens far, Uffe Ellemann Jensen rundt med halskrave. Også han blev opereret for to diskusprolapser i nakken. Disse komplikationer kan gå i arv, hvilket er sket for Jakob Ellemann-Jensen.
 
Operationen sker i privat regi på Hamlet.
 
"Jeg har gennem de seneste uger været til en række undersøgelser på forskellige hospitaler - både offentlige og private. Konklusionen er, at en operation sandsynligvis vil hjælpe, men at det ikke er helt sikkert. Efter grundige overvejelser har jeg sammen med lægerne besluttet at blive opereret. Det sker på privathospitalet Hamlet, og jeg betaler derfor selv for den," skriver formanden i sit opslag og fotsætter.
 
"Vi har på mange måder et godt sundhedsvæsen i Danmark, men hele oplevelsen er for mig et tydeligt eksempel på, hvor vigtigt det er at have en behandlingsgaranti, så man ikke skal gå og vente på en operation. Den er som bekendt sat ud af kraft i øjeblikket på grund af corona, og vi bør hurtigst muligt få den genindført. For det er ikke alle, der selv kan betale for at tage på et privathospital."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også