Jacob Rosenberg

Jacob Rosenberg

Telefon: 26237323 Website: www.jacobrosenberg.dk E-mail:

Jeg stillede op første gang til RV17/KV17, og blev valgt til regionsrådet i hovedstaden med mange personlige stemmer, så det var både overraskende og dejligt.

Jeg har fået blod på tanden og stiller nu op til FV19 (FV18?). Jeg er opstillet i Københavns Storkreds for Liberal Alliance som nummer 2 på listen.

Jeg er 54 år, uddannet læge og til daglig professor i kirurgi og overlæge ved Herlev Hospital. Min faglige hverdag er i øjeblikket næsten udelukkende forskning for at bedre patientbehandlingen.

Jeg er gift og har 4 børn, heraf 3 hjemmeboende. Vi bor på Frederiksberg med vores 2 dejlige hunde.

Mine mærkesager er

1) Vi er de flittiges parti (det skal kunne betale sig at arbejde, bedre forhold til erhvervslivet, mindre bureaukrati, og lavere skat),

2) Et bedre sundhedsvæsen (her har jeg dyb konkret indsigt efter næsten 30 år i sundhedsvæsenet og på alle stillingsniveauer som læge), og

3) En bedre socialpolitik, hvor de svage skal hjælpes bedre end vi gør i dag.

Alle disse områder kan selvfølgelig udfoldes, og det er noget af det jeg tænker at koncentrere mig om i bloggen. Jeg vil dog også komme ind på en masse andre relevante og vigtige områder af vores hverdag som borgere, så det kommer bestemt ikke kun til at handle om de nævnte mærkesager. På ingen måde.

Jeg glæder mig til at dele og debattere min politik.

Blogs

 • Sundhedsreformen er alletiders chance men kræver omtanke
  17.02.19 Politik

  Det er godt at styrke almen praksis, og med en ny struktur kan vi slanke den urimeligt store regionale administration og flytte midlerne til patientbehandling. Derfor skal de kommende sundhedsforvaltninger slankes betydeligt eller helst fjernes helt.

 • Hospitalerne har svært ved at rekruttere og fastholde erfarne sygeplejersker
  03.02.19 Sundhed

  Der er store problemer på de medicinske og kirurgiske sengeafdelinger på vores sygehuse med at rekruttere og ikke mindst fastholde erfarne sygeplejersker. Dette er et meget vigtigt problem, som skal løses.

 • Vi trænger til nytænkning på de danske universiteter
  13.01.19 Uddannelse

  Der er 8 universiteter i Danmark, hvor Københavns Universitet som det ældste er fra 1479. Der er en stolt akademisk tradition i Danmark, men det bliver sværere at måle sig med de bedste internationalt. Derfor har vi brug for nytænkning.

 • Adgangskrav til universiteterne bør revideres, hvis vi skal redde Danmarks fremtid
  06.01.19 Uddannelse

  Uddannelse er en ret og bør være tilgængelig for alle. De nuværende adgangskrav udelukker imidlertid en masse studerende, hvor nøglen til Danmarks fremtid kan gemme sig. Vi må derfor se på hele systemet med nye briller og uden fordomme.

 • Vi skal have mere forskning på sygehusene
  30.12.18 Sundhed

  Der produceres en del PhD afhandlinger og få disputatser i vores sundhedsvæsen. Sundhedsforskning er til patienternes bedste, og derfor må volumen og kvalitet øges.

 • Årets julegave-idé til patienter og personale på Sjælland er en afviklingsplan for Sundhedsplatformen
  24.12.18 Politik

  Sundhedsplatformen giver fejl på fejl for patienterne, og nu igen nye alvorlige fejl i medicinmodulet. Hvornår er det nok? Hvornår siger vi stop for galskaben? Årets julegave-idé må være en afviklingsplan for Sundhedsplatformen.

 • Fri hash og lovlig narko?
  09.12.18 Sundhed

  Som udgangspunkt er den personlige frihed meget vigtig, og folk må derfor selv bestemme, om de vil ryge hash eller tage narkotika. Dette er udgangspunktet, men der er flere facetter end bare personlig frihed.

 • Pengene skal følge barnet
  02.12.18 Uddannelse

  Der bør være fuld valgfrihed for vuggestuer, børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser. Der er frit skolevalg for gymnasier, men ved mange ansøgere prioriteres optagelse efter bopæl, så helt valgfrihed har man ikke.

 • Bonusløn og engangsvederlag i det offentlige
  26.11.18 Ledelse

  På offentlige arbejdspladser er det lidt tys-tys at snakke om bonusløn og engangsvederlag. Det ligger i luften, at vi alle er lige og bør have det samme i løn. Forholdene er dog under forandring.

 • Hvad skal vi med privathospitaler i Danmark?
  18.11.18 Sundhed

  Spørgsmålet er centralt, fordi vi har et godt og på mange områder særdeles velfungerende offentligt sundhedsvæsen. Der er dog stadig plads til forbedring, og jeg taler altså af erfaring efter at have arbejdet 30 år på hospitaler i København og de sidste 20 år med bijob på forskellige privathospitaler.

 • Den politiske tone kan justeres
  04.11.18 Politik

  Den hårde tone mellem politikere i debatter og i medierne rammer hårdt - ingen er født med et teflon-lag, så hermed en opfordring til at være varsom

 • Den offentlige forvaltning har tabt sutten
  28.10.18 Politik

  Hvorfor ser vi gang på gang offentlig støtte til mere eller mindre bizarre projekter? Hvordan kan det gå så galt? Det er faktisk rigtige penge, som vi forvalter som politikere – ikke matador-penge

 • Hvordan sikrer vi, at alle danskere har en praktiserende læge
  21.10.18 Sundhed

  Socialdemokratiet lancerede for nylig sit sundhedsudspil med krav om tjenestepligt for nyuddannede læger i almen praksis i lægedækningstruede områder, og dette har mødt stor modstand allerede

 • Fagperson versus politiker eller fagperson og politiker
  14.10.18 Politik

  Det kan være en udfordring at jonglere med flere hatte, når man som fagperson går ind i politik. Jeg har stor erfaring og indsigt i sundhedsvæsenet, men denne indsigt skal mere være baggrundsviden end konkret handle-grundlag, når man er politiker.

 • Man undres – og man undres mere, jo ældre man bliver
  07.10.18 Sundhed

  Jeg har i årtier været ansat i det danske sygehusvæsen, men først indenfor de senere år er det gået op for mig, at der er noget rivende galt. Problemet er det voksende antal mellemledere uden kontakt med produktionen, dvs. patienterne.

 • For og imod 1813
  02.10.18 Sundhed

  1813 er det nuværende vagtlægesystem i Region Hovedstaden. Den centrale visitation er positiv, men vi skal have de praktiserende læger tilbage til den primære patientkontakt. Det handler om patientsikkerhed og service til borgerne.

 • Hvordan kan vi afvikle Sundhedsplatformen?
  23.09.18 Politik

  Der ser ud til at være god økonomi i at skrotte Sundhedsplatformen – også selvom der allerede er brugt mange penge på den. Regionspolitikerne i de to berørte regioner vil ikke af med den, og vi må derfor sætte vores lid til folketinget.

 • Regionsrådsmedlem: Sundhedsplatformen er en katastrofe
  16.09.18 Politik

  Sundhedsplatformen medfører dårligt arbejdsmiljø, nedsat produktion, lange ventelister, og en kaskade af fejl med stor risiko for patienterne. I dette blog-indlæg vil jeg tegne et billede af Sundhedsplatformen og i næste blogindlæg pege på løsninger.

 • Hvad skal erstatte regionerne?
  02.09.18 Politik

  Den aktuelle debat om regionernes fremtid afføder et naturligt spørgsmål - nemlig hvad skal erstatte regionerne? Arbejdsopgaverne skal varetages af andre - og meget vigtigt: en del arbejdsopgaver skal slet ikke udføres fremover.

 • Det er Liberal Alliances holdning, at De Danske Regioner bør nedlægges
  26.08.18 Politik

  Liberal Alliance har hele tiden været klare i spyttet, når det gælder holdningen til regionsstrukturen i Danmark. Vi mener, at det er unødvendigt med et ekstra administrativt lag mellem kommuner og staten.

 • Velkommen til min blog
  19.08.18 Politik

  Jeg stiller op til FV19 i Københavns Storkreds (LA) som nummer 2 på listen. Jeg har tre mærkesager, men i realiteten meget mere på hjerte. I dette første blogindlæg præsenterer jeg mig selv og de tre mærkesager.

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene: