Joachim B. Olsen melder sig ud af Liberal Alliance

I efteråret 2019 vendte Joachim B. Olsen tilbage til Christiansborg som politisk konsulent for Liberal Alliance. I dag har han meldt sig ud af partiet. Det skyldes dog ikke politiske uenigheder, men en stor chance med et nyt job.

Ekstra Bladet mistede deres profilerede politiske kommentator til BT, så det var ventet, at landets største webmedie skulle finde en anden politisk kommentator. Nu er den nye mand fundet, og til manges store overraskelse er valget faldet på Liberal Alliances politiske konsulent og tidligere folketingsmedlem, Joachim B. Olsen.

Det nye job som politisk kommentator hos Ekstra Bladet kræver naturligvis, at han melder sig ud af det parti, der i 2011 hentede ham ind som en af de spidskandidater, der skulle sikre Liberal Alliance et godt valg. 

Joachim. B. Olsen kom ind ved valget i 2011 og blev ganvalgt fire år senere. Efter otte år på Christiansborg sluttede perioden som folkevalgt efter et katastrofevalg for Liberal Alliance. 

Efter kort tid væk fra Christiansborg vendte han dog tilbage i efteråret 2019 som politisk konsulent for partiet. Liberal Alliance har siden haft svært ved at få politisk ørenlyd. Nu skal Joachim B. Olsen så ud og kritisere sine tidligere venner i det liberale parti.

"Joachim B. Olsen og Ekstra Bladet er et perfekt match, siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen til sin egen avis. "Jeg er slet ikke i tvivl om, at han bliver en kæmpe gevinst. Han er ikke bange for at sige noget sandt, selvom det træder nogen over tæerne. Hans bullshit-detektor er veludviklet og han skærer igennem. Jeg er faktisk også selv lidt bange for ham, siger han.
 
Den nye politiske kommentator hos Ekstra Bladet er helt sikker på, at han kan dele sol og vind lige. 
 
"Ekstra Bladet er en institution i den danske medieverden. En avis som altid er i opposition til magthaverne. Det glæder jeg mig utrolig meget til at blive en del af," siger Joachim B. Olsen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.