Johan Schlüter Advokatfirma scorede millioner på påstået svindelselskab

Et selskab, der er i centrum for beskyldninger om svindel for op til 100 mio. kr., har været helt afgørende for økonomien i det københavnske Johan Schlüter Advokatfirma (JSA).

Det viser Finans’ gennemgang af regnskabsmateriale fra advokatfirmaet og Slagelse-virksomheden Registrering Danmark, der indtil for nylig havde samme ejerkreds: advokat Johan Schlüter, advokat Lars Halgreen og advokat Susanne Fryland. Susanne Fryland

Tv- og filmproducenter hævder sig snydt for Copydan-penge, som JSA har fået millioner for at forvalte.

Lars Halgreen og Johan Schlüter har placeret hele ansvaret hos Susanne Fryland og Registrering Danmark, hvor administrationen i praksis blev håndteret.

Nu viser det sig, at Registrering Danmark gennem de seneste år har betalt store millionbeløb til advokatfirmaet, der netop nu er i alvorlig økonomisk krise. I 2012 købte Registrering Danmark således en goodwillpost af advokatfirmaet for 35 mio. kr., og alene i 2014 købte Registrering Danmark advokatbistand hos JSA for 12 mio. kr.

Lars Halgreen, der er registreret direktør i JSA, afviser, at der er foregået noget odiøst, og han fastholder, at Susanne Fryland er ansvarlig for affæren. Dette har Susanne Fryland tidligere bestridt.

Juraprofessor på Aalborg Universitet Lars Bo Langsted kalder oplysningerne interessante, men tilføjer, at de ikke nødvendigvis har strafferetlig betydning.

Emneord: Johan Schluter Advokatfirma, Svindel, Bedrageri, Filmstøtte, Susanne Fryland, Johan Schlüter, Lars Halgreen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.09.20 Ledelse
  Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

  Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 01.10.18 Velfærd
  Sjælland: Falske hjemmehjælpere på spil igen

  Der er igen grund til at minde borgere, der modtager hjemmehjælp, om kun at lukke døren op for folk, der kan identificere sig, skriver Roskilde Kommune.

 • 01.09.17 Bæredygtighed
  Energistyrelsen politianmelder ti isoleringsselskaber for bedrageri

  Energistyrelsen har politianmeldt ti isoleringsselskaber for bedrageri. Selskaberne har alle udført hulmursisolering hos boligejere med støtte fra energispareindsatsen. Styrelsen har derudover pålagt syv energiselskaber at trække energibesparelser tilbage i 28 sager om hulmursisolering.

 • 28.11.12 Politik
  Enhedslisten vil sortliste byggefirma

  Enhedslisten vil rydde op i byggebranchen og udelukke firmaer som Pihl & Søn fra offentlige opgaver i København. Forslaget stilles i Borgerrepræsentationen torsdag.