Foto: Pressefoto

John Schmidt Andersen borgmesterkandidat for Venstre i Frederikssund

Opstillingsmøde gav enstemmig opbakning til, at Frederikssunds borgmester gennem de seneste syv år står øverst på Venstres liste ved kommunalvalget i november 2021.

På et opstillingsmøde tirsdag aften i byrådssalen på Frederikssund Rådhus bakkede Venstres medlemmer enstemmigt op bag borgmester John Schmidt Andersen som nummer ét på partiets liste ved kommunalvalget 16. november næste år. 

”Jeg er taknemmelig for opbakningen fra Venstres mange medlemmer. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for vores liste og fortsætte det brede, politiske samarbejde til gavn for borgere i alle byer og lokalsamfund i hele vores kommune. Midt i en Covid-19 tid er det særlig vigtigt fortsat at sikre optimale vilkår for butikker og virksomheder, så vi kan bevare og tiltrække flere lokale job og styrke kommunens økonomi og dermed kan investere i endnu bedre skoler, plejehjem og andre velfærdstilbud,” siger John Schmidt Andersen. 

Venstre præsenterede for få uger siden sine visioner for Frederikssund Kommune frem mod 2030. Kommunen skal være klimaneutral, og derudover omfatter planen investeringer for 1,2 milliarder kroner – i blandt andet nye børnehuse, fokus på idrætsfaciliteter, sundhedshus, flere cykelstier og dermed øget trafiksikkerhed samt havnebad og nye stier i kommunens mange grønne og blå områder. 

Venstres lokale formand er meget tilfreds med udfaldet af opstillingsmødet. 

”I Venstre står vi bag John Schmidt Andersen, som gennem foreløbig syv år har været den naturlige og samlende borgmester for hele Frederikssund Kommune. Vi går nu i gang med arbejdet med at sammensætte Venstres liste til byrådet, og vi ser frem til at præsentere et stærkt og bredt hold med kandidater med vidt forskellig uddannelse og faglig baggrund og med rod i kommunens mange lokalsamfund,” siger Lars Møller, formand for Venstre Frederikssund Kommune. 

John Schmidt Andersen overtog borgmesterposten efter kommunalvalget i 2013, da Venstre gik markant frem, så flertallet skiftede fra rødt til blåt. Ved seneste valg i 2017 gik Venstre yderligere frem og fik hver tredje stemme og ni ud af byrådets 23 pladser. Den tidligere vicepolitikommissær øgede sit personlige stemmetal og blev suveræn topscorer blandt alle opstillede med 3.184 personlige stemmer eller hver ottende vælger i kommunen. Om godt et år står han igen øverst på stemmesedlen ud for liste V. 

61-årige John Schmidt Andersen er opvokset på et husmandssted uden for Hobro i det nordlige Jylland og kom til Sjælland i 1985 for at gå på Politiskolen. Han er på 27. år gift med Anne, som trak ham til sin barndomsby, Slangerup. Parret har to voksne sønner. Politimanden blev valgt til byrådet i Slangerup tilbage i 2001, og siden 2009 har vælgerne udpeget ham til byrådet i den sammenlagte Frederikssund Kommune. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.