JP/Politikens Hus køber internetboghandlen Saxo

Danmarks største internetboghandel, Saxo.com, er opkøbt af JP/Politikens Hus for et trecifret millionbeløb.

JP/Politikens Hus køber internetboghandlen Saxo. Købet værdisætter Saxo til 190 millioner kroner. Det skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen ejede JP/Politikens Hus i forvejen 30 procent af Saxo og har dermed lagt omkring 133 millioner kroner for de resterende 70 procent.

- I JP/Politikens Hus lever og ånder vi for at udgive indhold, der kan oplyse og underholde. Netop det er Saxo indbegrebet af. 

Se vores bogsektion

I samarbejde med Bogmarkedet.dk og flere forlag tilbyder DenOffentlige en selvstændig bogsektion. Her kan du læse om nye bøger, finde inspiration fra forskellige udgivelser og læse anmeldelser. 

Find vores bogsektion her.

- Vi glæder os til at videreudvikle Saxos stærke position også inden for nye, digitale områder, skriver koncerndirektør i JP/Politikens Hus Dorthe Bjerregaard-Knudsen i meddelelsen.

Boghandlen har i dag omkring 50 ansatte og en omsætning på over 300 millioner kroner. Ifølge sit regnskab for 2017 gav Saxo et overskud på 3,9 millioner kroner.

Sitet blev startet i 1999 og i 2005 overtaget af boghandleren Jørgen Balleby Olesen, der allerede havde en forretning inden for salg af bøget på nettet.

- Jeg overdrager nøglerne til JP/Politikens Hus med en blanding af stolthed og vemod. Heldigvis er JP/Politikens Hus den helt rigtige til at drive Saxo.com til det næste niveau.

- Huset har været medejer af Saxo.com i snart 10 år, og vi har fælles værdier omkring vigtigheden af kvalitetsindhold. Handlen sikrer samtidig lokal forankring af en stærk afsætningskanal for alle danske forlag, skriver Jørgen Balle Olesen i pressemeddelelsen.

Saxo vil efter overtagelsen fortsat blive drevet som en selvstændig forretning under JP/Politikens Hus, og Jørgen Balleby Olesen vil i en periode fortsætte som administrerende direktør.

JP/Politikens Hus ejer i forvejen Politikens Forlag, der er et af Danmarks største med forfattere som Jussi Adler-Olsen og serien "Turen går til".

/ritzau/

Emneord: Bøger, 271118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.06.21 Kultur
  Ny rapport: Næsten halvdelen af alle danskere bekymrer sig over dette

  Over halvdelen tror også, der er danske medier, der bevidst går efter at levere fake news. Det er dog kun en meget lille del, der mener, at mange medier gør det. Generelt har danskerne stor tillid til de nyhedskilder, de selv bruger.

 • 20.09.18 Velfærd
  Velfærd i udvikling med mere OPS

  Folkemødet er en arena med sin egen komplekse økologi og navigationsvilkår. Det er derfor tid til, at du allerede nu planlægger næste år, hvis du vil have succes, siger projektleder på OPS-Scenen Steen Houmark. Den 24/9 udgiver han bogen ”Velfærd i udvikling” – Et folkemødeprojekt.

 • 28.08.17 Ledelse
  Ny bog sætter fokus på det vi ikke taler om: kærlighed og ensomhed i arbejdslivet

  Det er ikke nødvendigvis noget, vi taler åbent om – at føle sig ensom på sin arbejdsplads eller den betydning kærlighed i arbejdslivet har, men det er vigtigt at forholde sig til det.

 • 16.01.17 Ledelse
  Ny bog om distribueret ledelse: Ingen leder står alene

  Formelle ledere kan ikke tage ansvar for hver eneste handling i en kompleks organisation. Derfor distribueres ledelse i stor stil til medarbejderne, påpeger konsulent i COK,Mai-Britt Herløv Petersen og Susanne Ploug Sørensen i ny bog om emnet.

 • 22.08.13 Ledelse
  Ny bog: Konflikter og vold – en faglig udfordring

  Social- og sundhedsassistenter, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere er blandt de faggrupper, der oftest bliver udsat for trusler og vold på jobbet. Det kan have alvorlige konsekvenser både for den medarbejder, det går ud over, og for hele arbejdspladsen. Hent viden om og værktøjer til at forebygge konflikter og vold på arbejdspladsen i ny bog fra det landsdækkende initiativ Vold som Udtryksform.