Jul og nytår sender boligsalg i hi

Ugerne omkring jul og nytår er traditionelt den tid på året, hvor der bliver solgt færrest huse og lejligheder. Det viser en gennemgang af boligsalget henover året.

Mens mange danskere ser frem til at gå på juleferie på fredag, får julemanden for alvor travlt med at dele pakker ud til juleferierende børn og voksne. Der er dog ikke noget, der tyder på, at han har sækken fyldt med boliger, for når julen bliver ringet ind, så går boligsalget i vinterhi.

Boligsiden.dk har gennemgået samtlige hus- og lejlighedshandler fra 1992 til 2016 og fundet, at det er i jule- og nytårsugerne, der bliver solgt færrest boliger.

”Mange købere prioriterer at lukke en handel, inden det bliver vinter, så generelt er boligsalget lidt lavere i december måned. Her er fokus på at købe julegaver og få afsluttet arbejdet inden ferien. Over jul og nytår falder salget så endnu mere, for her har de fleste af os nok i venner, familie, andesteg, julegaver og nytårskrudt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Salg i sommeruge er 200 procent højere
I gennemsnit bliver der solgt 419 huse i uge 52, der er den uge med færrest salg. I forhold til uge 26, der er den bedst sælgende uge på året, er der mere end 200 procent – eller mere end 900 handler – til forskel.

”Nogle husejere tager bestik af den her historik og venter med at sætte deres hus eller lejlighed til salg til foråret. Derfor er udbuddet typisk også lavere i december og i ugerne omkring jul og nytår. Det ved køberne selvfølgelig også godt, så er man ikke i akut mangel på en bolig, så venter mange med at booke fremvisninger til foråret. Her kommer der mere at vælge mellem, og mange boliger fremstår mere attraktive på grund af mere lys og varme,” siger Birgit Daetz.

Det er ikke kun på hushandlerne, der er meget stor forskel på salget i de pågældende uger. Ser man på lejlighedshandler, er der ligeledes stor forskel. Her er forskellen små 180 procent, svarende til i alt 260 handler mellem uge 26 og uge 52.

Uger med færrest hushandler i gennemsnit (1992-2016):
Uge 52: 419 handler
Uge 1: 561 handler

Uger med færrest lejlighedshandler i gennemsnit (1992-2016):
Uge 52: 145 handler
Uge 1: 198 handler

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 07.04.20 Infrastruktur
  Rigspolitiet: Første trin i enkontrolleret genåbning af det danske samfund

  Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund. Rigspolitiet fortæller her, hvordan første trin af genåbningen kommer til at forløbe.