Jysk S-borgmester siger stop efter ni år

Skanderborgs borgmester gennem ni år, Jørgen Gaarde, har valgt at stoppe som borgmester og byrådsmedlem ved udgangen af marts. Afløseren er fundet.

Borgmester Jørgen Gaarde skriver:

Jeg har besluttet at stoppe som borgmester og byrådsmedlem i Skanderborg Byråd. Det er en beslutning, som er modnet hen over nogle måneder. Jeg stopper med udgangen af marts.

Det har været svært at træffe beslutningen, for det at være borgmester er noget helt særligt. Til gengæld er det også mærkbart, at jeg ikke bliver yngre, og at det kræver mere og mere at leve op til mine egne standarder for det at være borgmester og byrådsmedlem, hvor der skal være overskud til lange arbejdsdage og lange arbejdsuger. Det har været vigtigt for mig ikke at slække på arbejdsindsatsen frem mod i dag. 

Prøv DenOffentlige

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

Den socialdemokratiske gruppe har peget på udvalgsformand Frands Fischer som ny borgmester. Trine Frengler bliver ny formand for Undervisnings- og Børneudvalget. Beslutningen om at stoppe som borgmester er sket i forståelse med mine tætte samarbejdspartnere i SF, Radikale og Enhedslisten – som også tilsiger Frands Fisher og Trine Frengler deres støtte.

Jeg er helt sikker på, at Frands Fischer med sin person og sin politiske og ledelsesmæssige baggrund vil kunne samle Byrådet, stå i spidsen for borgernes kommune og ikke mindst sætte sit præg på Skanderborg Kommunes fremtid.

I mine godt ni år som borgmester har jeg været begunstiget af at opleve stor opbakning: Politisk, i min familie, blandt ledere og medarbejdere, hos erhvervslivet og i befolkningen. Det har været et stort privilegium. Jeg har fået mulighed for at prøve det hele igennem mere end 21 år i Byrådet. 

Jeg er glad for at aflevere en af Danmarks mest fremgangsrige kommuner: Meget få ledige, stor befolkningsvækst, en sund økonomi, et blomstrende erhvervsliv, skolebyggeri på vej, nye børnehaver, nye plejehjem på vej og meget mere.

Det er vigtigt for mig at takke de utroligt mange mennesker, jeg har mødt og arbejdet sammen med. I har gjort det muligt for mig at lykkes med meget af det, jeg har beskæftiget mig med gennem årene. 

Nu vil jeg glæde mig til at få mere tid til familien og til at genopdage mine øvrige interesser. Ud over det har jeg ikke lagt konkrete planer for min hverdag efter den 31. marts 2019.

Emneord: Skanderborg Kommune, Frands Fischer, 260219, Borgmester Jørgen Gaarde
Skanderborg Kommune på DenOffentlige.dk Skanderborg Kommune
Aktivitet: Artikler: 11 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også