Kamp om næstformandsposter hos SF

Flere kandidater har meldt sig på banen til de to næstformandsposter SF inden landsmøde.

Forud for SF's landsmøde, der begynder lørdag i Kolding, har flere kandidater meldt sig på banen til de to poster som partiets næstformænd.

Morten Normann Jørgensen, der er viceborgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, er en af dem. 


- På opfordring fra flere i SF's kommunale bagland, har jeg besluttet at stille mig til rådighed som en af SF's kommende to næstformænd, hvis jeg opnår valg til Landsledelsen på SF's landsmøde i weekenden, skriver han i en pressemeddelelse.

Han mener, at det er "helt afgørende at have SF's kommunale bagland repræsenteret i den daglige ledelse".

- Og jeg kan bidrage aktivt til den store opgave, der ligger i at rejse SF igen, efter den seneste tids turbulens, lyder det. 

Information skriver, at den tidligere næstformand i SF, Tonni Hansen, er klar til et comeback efter at være opstillet som nummer to på partiets liste til EU-parlamentsvalget. 

Han stiller op sammen med det tidligere byrådsmedlem i Viborg og landsledelsesmedlem, Signe Munk.

- SF har aldrig kun været en formand. SF er en bevægelse. Den bevægelse skal vi have sat i gang igen efter en turbulent tid, siger Signe Munk til avisen.

- Både Signe og jeg har stor organisatorisk erfaring, som vi gerne vil bruge, så vi kan få gejsten tilbage ude i de lokale partiforeninger, siger Tonni Hansen til Information. 

Han er til daglig formand for 3F Sydfyn og Lo Sydfyn.

Posterne som næstformænd i SF er ledige, fordi Peter Westermann trak sig fra posten i forbindelse med debatten om salget af Dong-aktier til Goldman Sachs. 

Den anden næstformand, Mette Touborg, meldte sin afgang som næstformand i forbindelse med at Annette Vilhelmsen trak SF ud af regering og gik af som formand. 

Information har forsøgt at få en kommentar fra SF's nye formand Pia Olsen Dyhr, men hun ønsker ikke at kommentere Signe Munks og Tonni Hansens kandidatur, før landsledelsen har holdt sit første møde efter landsmødet sent søndag eftermiddag. 

Ifølge avisen, så er der uofficielt opbakning til de to kandidater fra SF's nye ledelse. 

/ritzau/

Emneord: SF, Landsmøde, Næstformand, Landsledelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.