Kandidater smides ud eller trækker sig efter uheldige sager

Det er ikke alle kandidater, der ønsker at blive valgt 21. november. Eller også vil partiet ikke have dem.

Flere steder i landet vil borgerne ved kommunalvalget 21. november kunne stemme på politikere, der reelt set ikke længere er kandidater for deres parti eller liste.

Kandidaterne har enten selv trukket sig eller er blevet smidt på porten. Men når en kandidatliste er indleveret til valgbestyrelsen, fanger bordet, og det vil derfor fortsat være muligt at stemme på de pågældende.

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

Skulle en politiker blive valgt mod sin vilje, er der enkelte smutveje. For eksempel hvis hvervet ikke kan kombineres med job, familieliv eller af helbredsmæssige årsager.

Den ultimative smutvej er dog at flytte ud af kommunen. Det kan man gøre i en kort periode og så flytte tilbage. Det er den sikre vej, hvis man ikke har lyst til at modtage valg.

Her er nogle af de mest omtalte sager:

* Den nu forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R) har trukket sig efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun fik stillet et lokale gratis til rådighed på Københavns Rådhus i forbindelse med sit bryllup.

* Dansk Folkepartis hovedbestyrelse har ekskluderet nummer tre på partiets liste i Solrød, Per Hauge, for nedladende opførsel over for nummer et og to på listen. Det var denne tekst på Per Hauges valgplakat, der kostede ham medlemskabet: 

"Hvorfor bruge din stemme på den uægte vare = nr. 1 og 2 på DF liste, når du med byrådsmedlem Per Hauge - nr. 3 på listen - kan få den ægte lokalpolitiker."

* Nye Borgerliges spidskandidat i Frederikssund, Morten Johan Lintrup, er ekskluderet for at bifalde sterilisation af muslimske rohingya-flygtninge i Bangladesh. Han agter dog modsat Anna Mee Allerslev at tage imod en plads i byrådet, hvis vælgerne alligevel stemmer på ham.

* Byrådsmedlem i Syddjurs Per Zeidler fra Social Liberal Borgerliste har trukket sig, efter at han er blevet sigtet for rufferi i forbindelse med sexorgier i et tidligere forsamlingshus i Vejle. Et af orgierne fandt angiveligt sted samtidig med et byrådsmøde.

* Nummer fem på Nye Borgerliges liste i Esbjerg, Johnny Boalth Lambertsen, har trukket sig og forladt partiet. Det er sket efter afsløring af, at han har fremsat voldelige ytringer på sociale medier. Lambertsen har opfordret til etnisk udrensning og skrevet "skyd dem ned og lad dem ligge" om to personer, der skulle have slået en buschauffør.

* De Konservatives Charlotte Biskup har trukket sig i Lyngby-Taarbæk Kommune, efter hun udsendte en opfordring til at stemme på hende sammen med et gavekort på 300 kroner til en haveservice.

* Nye Borgerlige har ekskluderet Lars Kiil, der var kandidat for partiet i Gentofte, for en kampagnemail. Mailen indeholder ifølge partiets næstformand, Peter Seier Christensen, blandt andet antisemitisme, holocaustbenægtelse og racisme. Derudover retter mailen trusler om vold mod tidligere politikere.

Kilde: Ritzau, Information og TV2 Lorry

/ritzau/

Emneord: KV17, RV17, Byrådskandidater, 171117, KV-tema
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også