Karakterknast klæber til dagens gymnasieforhandlinger

Forsøg på at tage karakterkrav af forhandlingsbordet ser ikke ud til at flytte dagens gymnasieforhandlinger.

Forud for ottende runde af forhandlingerne om gymnasiereformen står partierne stadig fast i hvert sit ringhjørne. 

Forligspartierne har boret sig ned i forhandlingsudspillets knuder om især karakterkrav til trods for, at regeringen ifølge DR's oplysninger har forsøgt at tage diskussionen om karaktererne helt af bordet. 

I stedet skulle der laves en aftale om alt det andet, reformen indebærer, men den finte ser ikke ud til at lykkes, da Venstre ønsker et samlet forlig. 

Venstres uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen ønsker ikke at kommentere detaljerne i dagens forhandlinger, men understreger overfor Ritzau, at Venstre går til dem med samme krav som sidst. 


- Vi fastholder fortsat et karakterkrav på fire, og vi fastholder fortsat, at der skal ske et markant fagligt løft af gymnasieskolen, siger Esben Lunde Larsen. 

Forligspartierne har lige nu vidt forskellige holdninger til, hvilke karakterer i dansk og matematik, der skal til for at komme i gymnasiet. 

Venstre og Konservatives krav er fire, Dansk Folkepartis er seks, Liberal Alliances er syv og regeringen vil have to som adgangskrav. 

Talforskelle der har fået forhandlingerne til at stivne. 

- Det er klart, at det ikke kan fortsætte for evigt, så derfor forsøger vi selvfølgelig også, at få forhandlingerne lukket, så snart vi kan blive enige om noget, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører Ane Halsboe-Jørgensen. 

Men forud for dagens forhandlinger tror Dansk Folkeparti ikke meget på, at den enighed snart kommer. 

- Jeg håber, de klapper i hånden og tager Dansk Folkepartis forslag, men jeg ved ikke, hvor realistisk det er, siger uddannelsesordfører Marie Krarup. 

Forhandlingerne om gymnasiereformen starter klokken 17 i dag.

Emneord: Gymnasiereform, Gymnasiet, Forhandlinger, Gymnasieelever
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 22.05.16 Velfærd
  Hf kursister til regeringen: I rammer mønsterbryderne med reform-ideer

  Hvis den blå hf-hues adgangsbillet til universiteterne bliver devalueret,vil det ramme mønsterbryderne langt hårdere end et karakterkrav på 04, mener KVUC's rektor og får solid opbakning fra sine kursister.

 • 06.04.16 Velfærd
  Gymnasieudspil: Fra elev til studerende – klædt på til videre uddannelse

  Regeringen præsenterer i dag sit udspil til en reform af de gymnasiale uddannelser. Udspillet skal ruste de unge til fremtiden og styrke fagligheden, så de unge bliver bedre klædt på til at tage en videregående uddannelse.