Foto: Unsplash.com

Kend dine rettigheder, når du får en arbejdsskade

Sponsoreret

20/06/2021 15:37

Administrator

Artiklen er sponsoreret.

Skader og ulykker, der opstår på arbejdspladsen, er beklageligvis en del af virkeligheden for mange danskere. Og i nogle fag er risikoen for at få en arbejdsskade større end andre. Uanset hvad du arbejder med, kan uheldet derfor af og til være ude.

Af den grund er det også vigtigt, at du kender dine rettigheder, når skaden er sket. Ofte vil du nemlig være berettiget til blandt andet en arbejdsskadeerstatning, når du kommer galt afsted på jobbet.

Din arbejdsgiver skal anmelde ulykker

Efter gældende lovgivning er en arbejdsskade defineret som “en personskade, forårsaget af en hændelse eller en påvirkning, der sker pludseligt eller inden for fem dage.” Personskaden kan være fysisk eller psykisk, og kan både være varig eller forbigående.

Der skelnes desuden mellem to typer af arbejdsskader: Ulykker og erhvervssygdomme. En erhvervssygdom kan som udgangspunkt anerkendes som en arbejdsskade, hvis du har fået en sygdom, som kan sættes i forbindelse med dit arbejde - for eksempel sygdom som følge af stress.

Når du kommer ud for en arbejdsulykke, er din arbejdsgiver forpligtet til at anmelde din arbejdsskade til deres forsikringsselskab, så du har mulighed for at søge erstatning. Din arbejdsgiver skal anmelde skaden senest ni dage efter ulykken. Ved arbejdsskader som følge af erhvervssygdomme er det dog din læge eller tandlæge, som skal anmelde erhvervssygdommen til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Hvis du står i en situation, hvor hverken din læge eller din arbejdsgiver har indberettet din arbejdsskade, så kan du selv anmelde skaden til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Vær dog opmærksom på, at din erhvervssygdom eller arbejdsulykke skal anmeldes inden for et år, hvis du vil have mulighed for at få erstatning.

Få advokathjælp til din sag

For en lægmand kan det godt være vanskeligt at navigere i det juridiske farvand, når du har fået en arbejdsskade og ønsker at søge om arbejdsskadeerstatning. Derfor kan du have god gavn af en erstatningsadvokat, som kan hjælpe dig med at undgå faldgruber. Hvis du er uenig i forsikringsselskabets afgørelse, kan en advokat for eksempel sørge for, at der er styr på det nødvendige papirarbejde, så du kan få din sag revurderet hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Det er ikke et krav for din arbejdsskadesag, at du hyrer en erstatningsadvokat. Hvis din arbejdsskade er en følge af en erhvervssygdom eller din ulykke har givet dig fysiske eller psykiske mén, kan det imidlertid virke endnu mere uoverskueligt end normalt at skulle sætte sig ind i paragrafferne og overholde diverse tidsfrister. Derfor kan juridisk bistand fra en erstatningsadvokat være værd at overveje, da det i høj grad kan forøge dine chancer for at opnå den arbejdsskadeerstatning, du er berettiget til.

Mest Læste

Annonce