Kiær forlader Folketinget

Tidligere socialminister og folketingsmedlem for De Konservative Benedikte Kiær opgiver nu sin plads i Folketinget. Som nyvalgt borgmester i Helsingør får hun ikke tid til landspolitik i de kommende år. - At være borgmester er et fuldtidsjob og mere til, siger Benedikte Kiær til Tv2.dk.

Beslutningen var truffet allerede inden kommunalvalget den 19. november.

- Hvis jeg var blevet valgt til Helsingør Byråd uden at være blevet borgmester, så ville jeg have siddet både i byrådet og i Folketinget samtidigt. 

- Jeg har set, at der er fordele for folketingsmedlemmer ved også at være kommunalbestyrelsesmedlem og kende til eksempelvis arbejdsmarkedspolitikken derfra, siger den 44-årige borgmester.

Benedikte Kiær var socialminister for i 2010-2011 og blev derefter politisk ordfører for De Konservative frem til 2012.

Hun blev i 2010 valgt til Helsingør Byråd, men efter kun et par måneder forlod hun posten, da daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde hende til socialminister.

Hun oplyser, at hun gerne tager to perioder som borgmester, hvis vælgerne vil det.

Benedikte Kiær afløses i Folketinget af Charlotte Dyremose, der efter 10 år i Folketinget ikke blev genvalgt ved valget i 2011, skriver Helsingør Dagblad.

/ritzau/

Emneord: Borgmester, Benedikte Kiær, Folketingsmedlem, Konservative, Helsingør Kommune, Socialminister
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.03.18 Velfærd
  Ni borgmestre viser Løhde en vej frem: En borger - en plan

  Ni frikommune-borgmestre står sammen om et opråb til innovationsminister Sophie Løhde: Vi skal af med det nuværende kludetæppe af lovgivning, der spænder ben for kommunernes arbejde og komplicerer borgernes hverdag.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 26.01.17 Infrastruktur
  Kongernes Nordsjælland: Nationalparken vokser sig større

  Antallet af lodsejere, der gerne vil være med i den kommende Nationalpark Kongernes Nordsjælland, er vokset markant i de seneste par måneder. 200 lodsejere er blevet til 300, og for de interesserede, er sidste chance for at melde sig den 30. januar.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.