Kinesisk pige får ophold få timer efter opkald fra avis

En 19-årig pige skulle have forladt Danmark, men så blev sagen omgjort. Avis havde ringet fem timer forinden.

Egentlig havde hun fået afslag og skulle forlade Danmark. Men efter at have sat pressen på sagen har 19-årige Mengshi Lin fået lov til at blive i Danmark.

17 måneder efter, at hun oprindeligt søgte om permanent opholdstilladelse, fik den kinesiske pige i mandags opholdstilladelsen, skriver Information.

Det skete blot fem en halv time efter, at avisen havde kontaktet Udlændingestyrelsen for at få en kommentar til sagen.

Mengshi Lin har boet i Danmark i over seks år. Hun taler flydende dansk og går i 2.g i gymnasiet, hvor hun ifølge rektoren er "en dygtig og engageret elev". Hun har arbejde og masser af venner, og hun drømmer om at læse softwareteknologi.

Men i september fik Mengshi Lin besked på at forlade Danmark og rejse tilbage til Kina, hvor hun voksede op som barn. Hendes midlertidige opholdstilladelse kunne ikke forlænges, og af samme grund fik hun afslag på permanent opholdstilladelse, som hun også havde ansøgt om.

Den afgørelse har Udlændingestyrelsen nu omgjort - ifølge kontorchef Merethe Nord Philips "af egen drift".

- Mengshi Lin har ikke i sine ansøgninger hidtil opfyldt betingelserne for permanent opholdstilladelse. Men nu har vi altså vurderet, at hun på grund af sin tilknytning til Danmark kan få ophold med henblik på afslutning af sit gymnasieforløb.

- Som konsekvens heraf kan også hendes mor og lillebror få ophold. Vi vil nu også tage stilling til, om hun kan gives permanent ophold på grundlag af den tilladelse, hun nu har fået, skriver kontorchefen i en kommentar til Information.

/ritzau/

 
Emneord: Opholdstilladselse, Ophold, Udlændingestyrelsen, Merethe Nord Philips, Information
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.