Morten Kvist, foto: TV2 Midt-Vest

Kjærsgaard glæder sig til prædiken trods kritik af præst

Præsten bag prædiken ved åbningsgudstjeneste skulle ifølge kritik have sammenlignet homoseksuelle og pædofile.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), ser ingen problemer i, at en kritiseret præst skal prædike ved gudstjenesten, når Folketinget åbner tirsdag. Derfor tropper hun gladeligt op.

Ligeledes ser hun heller ingen problemer i, at en række folketingsmedlemmer vælger at boykotte gudstjenesten i protest mod en præst.


- Det er kirkeministeren, der har valgt ham, og det tror jeg bestemt, hun har gjort med omtanke. Det kan jeg ikke forestille mig andet om Mette Bock, siger Pia Kjærsgaard.

Hun afviser at forholde sig til udtalelserne fra valgmenighedspræsten Morten Kvist, som kritikere mener har sammenlignet homoseksuelle med pædofili.

Udtalelserne faldt i 2008 og er på ny blevet hevet frem, da han skal prædike i Christiansborg Slotskirke, inden Folketinget åbner tirsdag.

Men det er ikke en opgave for Folketingets formand at forholde sig til udtalelserne, lyder det.

- Det vil jeg slet ikke forholde mig til. Det er slet ikke den mission, jeg har. Jeg møder op og hører på budskabet og synes, det er godt at få det med, som jeg har gjort i de 35 år, jeg har siddet i Folketinget, siger Pia Kjærsgaard.

Udtalelserne faldt i 2008, da Københavns Kommune godkendte to homoseksuelle par som plejefamilier for anbragte børn.

Til Politiken sagde Morten Kvist blandt andet:

- Der kan nemt gå rettighedsfundamentalisme i det. For nu at stille det skarpt op: Hvad med de pædofile - har de også rettigheder? 

SF har som parti valgt at boykotte gudstjenesten. Dele af rød blok mener, at det havde set anderledes ud, hvis en imam - altså en muslimsk forkynder - var kommet med udtalelserne.

Det afviser formanden at tage stilling til.

- Jeg tror næppe, at man havde indbudt en imam til at komme og holde gudstjenesten, når Folketinget åbner.

Spørgsmål: Men rent overordnet, hvis en imam var kommet med de udtalelser, havde det så set anderledes ud?

- Det har ikke noget med det at gøre. Det har noget at gøre med, at han er indbudt til at tale i Slotskirken på åbningsdagen, siger Pia Kjærsgaard.

FAKTA: Kritiseret udtalelse fra præst bag åbningsgudstjeneste
Valgmenighedspræsten Morten Kvist skal afholde prædiken ved Folketingets åbningsgudstjeneste tirsdag. Han er blevet kritiseret for at skulle have sammenlignet homoseksuelle med pædofile.

Det fandt sted i 2008, da Københavns Kommune godkendte to homoseksuelle par som plejefamilier for anbragte børn, hvor Morten Kvist sagde:

- Der kan nemt gå rettighedsfundamentalisme i det. For nu at stille det skarpt op: Hvad med de pædofile – har de også rettigheder? De pædofile har et stærkt behov for at være sammen med børn, skal de så have lov til det? Det er jo et overgreb, og det er vi alle sammen enige om. Homoseksuelle som plejeforældre er selvfølgelig ikke et overgreb, men så vil jeg alligevel sige: at dét at være homoseksuel, det er anderledes. Den anderledeshed må man respektere, ligesom alle mulige andre minoriteter må affinde sig med at afvige fra det normale. Kønnet er nu engang en vigtig identitetsmarkør i vore dage, og jeg synes, man er nødt til at spørge sig selv: Hvorfor skal homoseksuelle have ret til det her? For hvis skyld er det – er det for deres eller for børnenes skyld?

Kilde: Politiken.

 

Emneord: Folketingets Åbning, Pia Kjærsgaard, Gudstjeneste, Morten Kvist, 021018
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 01.10.18 Velfærd
  Sjælland: Falske hjemmehjælpere på spil igen

  Der er igen grund til at minde borgere, der modtager hjemmehjælp, om kun at lukke døren op for folk, der kan identificere sig, skriver Roskilde Kommune.