Foto: Shutterstock

KL-direktør fyret for lumre sms'er: Fik nyt offentligt topjob efter ni måneder

Selvom han udviste upassende adfærd, sidder en tidligere direktør fra Kommunernes Landsforening fortsat i en lederstilling i det offentlige.

Da tv-værten Sofie Linde gik på scenen ved Zulu Comedy Galla lykkes det hende at puste nyt liv i MeToo-debatten i Danmark. Siden tv-værtens opråb fra scenen har debatten raset og historier om upassende adfærd i en række brancher piblet frem. Nu fortæller DR Nyheder, at der tidligere også har været lignende problemer i Kommunerne Landsforening.

Her valgte ledelsen sidste år at afskedige en direktør i organisationen, da personens adfærd ikke matchede den stilling, som han besked. Det var en henvendelse fra tillidsrepræsentanten, der fik organisationens øverste direktør Kristian Wendelboe til at træffe beslutningen. Netop Wendelboe har efterfølgende fortalt til flere medier, at fyringen netop skyldtes, at den pågældende direktør havde sendt upassende beskeder til kvinder, der ligeledes var ansat i Kommunernes Landsforening. 

Nu fortæller DR Nyheder, at direktørn kunne sætte sig i en ny chefstilling ni måneder efter, at han blev fyret i KL. 

Borgmester reagerer

På trods af fyringen fik direktøren ni måneder efter en stilling i toppen af Danmarks største kommune. Han blev - ifølge DR Nyheder - leder efter borgmesterkontoret i Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Her er det venstre-politikeren Cecilia Lonning-Skovgaard, der er borgmester. Lonning-Skovgaard er desuden en af de 322 kvinder i politik, der tidligere på efteråret underskrev et brev, der skulle gøre op med sexisme i de kredse. 

Borgmesteren anser det dog ikke som problematisk, at en af hendes ansatte har udvist krænkende adfærd i en tidligere stilling. 

"At han får et nyt job hos mig, synes jeg vidner om, at han har lært lektien. Han har bekendt sig til, at han godt ved nu, hvad det vil sige at opføre sig ordentligt. Det synes jeg ikke, der går noget af de pågældende kvinder (de krænkede kvinder, red.) ved," siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

DR Nyheder har været i kontakt med den pågældende direktør, der ikke ønsker at kommentere sagen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.