Kristian Wendelboe, administerende direktør i KL

KL: Færre regler kan føre til øget produktivitet

KL er enig med Produktivitetskommissionen i, at der er behov for omfattende forenklinger af de statslige regler og proceskrav. I stedet skal der fokus på resultater, hvis produktiviteten skal øges i den offentlige sektor.

Det siger KL’s adm. direktør Kristian Wendelboe i en kommentar til den seneste rapport fra regeringens Produktivitetskommission.

”Kommunerne vil gerne måles på, hvor godt de løser deres opgaver, men det kræver regelforenkling og politiske frihedsgrader til, at kommunalpolitikerne kan omstille de offentlige serviceløsninger,” siger Kristian Wendelboe.

Han peger på, at kommunerne over de seneste år har effektiviseret for om-kring 6,5 milliarder kroner.

”Hvis disse effektiviseringer skal fortsætte, er det vigtigt, at regeringen afskaffer de detaljerede proces- og dokumentationskrav, som æder én time af arbejdstiden hver dag og dermed reducerer medarbejderens tid til kerneopgaven,” siger Kristian Wendelboe.

Ros til overenskomst-tanker

KL hilser det velkomment, at Produktivitetskommissionen anbefaler bredere og mere rammeprægede overenskomster for større grupper af ansatte, mere lokal løndannelse, mere plads til ledelse og opkvalificering og fortsat kompetenceudvikling af medarbejderne.

”Det er anbefalinger, der flugter fint med KL’s arbejdsgiverpolitik, som fokuserer på effektivitet og produktivitet, lokal handlefrihed, øget ledelses-rum og dygtig og engageret arbejdskraft,” siger Kristian Wendelboe.

Undren over udvalgs-forslag

Han undrer sig til gengæld over, at Produktivitetskommissionen anbefaler en evaluering af udvalgsstyreformen i kommunerne.

”Det er meget svært at læse ud af rapporten, hvad der er grundlaget for kritikken af udvalgsstyreformen. Og kommissionen forholder sig ikke til, hvad alternativet skulle være”.

”Det virker, som om man overser, at kommunernes udvalg er et væsentligt fundament for den politiske styring af velfærdsområderne og dermed grundlaget for de seneste års markante omstillinger og omstillinger,” siger Kristian Wendelboe

KL på DenOffentlige.dk Kommunernes Landsforening (KL) er en privat interesse- og medlemsorganisation for alle 98 kommuner i Danmark. Det er KL's formål, at varetage de danske kommuners fælles interesser og bidrage til,...
Aktivitet: Artikler: 113 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.