KL vil have pressede borgmestre tilbage på skolebænken

Nu vil Kommunernes Landsforening uddanne borgmestrene, fortæller DR Syd.

Der er hjælp på vej til borgmestre, der føler sig pressede på jobbet.


Kommunernes Landsforening planlægger at oprette en borgmesteruddannelse efter næste kommunalvalg i 2017. Det skriver DR syd.

Sekretariatschef i Kommunernes Landsforening Solveig Jakobsen fortæller:

- Rigtig mange borgmestre efterspørger rent faktisk sådan en hjælp. Samtidig synes vi, det er oplagt at tilbyde nyvalgte borgmestre en introduktion til jobbet.

I en rundspørge, som DR har lavet, svarer 14 ud af 56 borgmestre, at de har overvejet at droppe borgmesterposten, fordi presset er for stort.

Solveig Jakobsen tror, at en introduktion til jobbet sammen med andre kolleger kan få borgmesterkæden til at føles lidt lettere.


- Det handler om at give borgmestrene et godt afsæt, så de kan komme hurtigt fra start på den sundeste måde, siger hun til DR Syd.

Uddannelsen skal blandt andet give borgmestrene viden om, hvad det er for ansvar og opgaver, jobbet som borgmester indeholder.

- Uddannelsen vil også give dem eksempler på forskellige måder at gribe jobbet an på og dele viden om, hvordan man samarbejder med forvaltningen, siger Solveig Jakobsen.

Kommunernes Landsforening tilbyder på nuværende tidspunkt allerede landets borgmestre at indgå i et netværk for borgmestre. Meningen er, at det skal give dem et sted, hvor de kan dele viden og erfaringer.

Emneord: Lokalpolitikernes arbejdsvilkår, Borgmestre, Borgmesterpost, Lokalpolitikere, Lokalpolitik, Kommunernes Landsforening, Uge 27
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også