Der skal ryddes hurtigere op efter trafikuheld. Her er det en situation fra Australien, der kan inspirere Danmark.

Klar til opgør med lange køer efter biluheld: Bulldozere på motorvejene skal rydde op

Bilisterne skal ikke vente unødigt, og sommetider er det vigtigere at rydde end at skaffe beviser, mener flere partier.

Samfundet taber masser af penge, når folk sidder inaktive og venter i deres biler på motorvejene.

Derfor kan det være en god idé at indsætte bulldozere på motorvejene, så de kan rydde op efter uheld. Det mener transportordfører Rasmus Prehn (S). 

Forslaget om bulldozere kommer fra Dansk Industri i Jyllands-Posten. DI mener, at det trafikale kaos på motorvejene er så slemt, at bulldozere, der rydder op efter havarerede lastbiler og ødelagte personbiler, kan være vejen frem til mindre kaos.


- Man kan holde i kø meget lang tid på motorvejen, og det taber hele samfundet penge på. Så jeg synes, at det er en meget konstruktiv idé, som man har gode erfaringer med fra andre lande.

- Sikkerheds- og forsikringsmæssigt skal vi lige undersøge det yderligere. Men det kan være en lavpraktisk måde at løse et stort problem på, siger Rasmus Prehn. 

Og sommetider må det gå ud over politiets arbejde, da det er bedre for hele samfundet, hvis vejene bliver ryddet hurtigt, mener han.

- Hvis tusindvis af mennesker skal holde og vente, kan det samfundsmæssigt være relevant at få ryddet vejene, så folk kan komme videre, og så må man leve med, at det kan være lidt sværere at bevise et eller andet.

- Folk skal ikke sidde unødigt og vente i trafikken.

Også hos Venstre er man positiv over for forslaget. Transportminister Hans Christian Schmidt siger i Jyllands-Posten god for at undersøge det nærmere. 

Og i et opslag på Facebook skriver Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, at han også er positiv.

- Det koster samfundet rigtig mange penge, når det tager for lang tid at rydde vejen efter et trafikuheld. I første omgang skal der ubetinget reddes menneskeliv. Derefter skal man hurtigt doze havarerede køretøjer væk fra vejbanen.

- Også selv om det giver materiel skade på køretøj eller eventuel last, lyder det blandt andet.

Det trafikale kaos på motorvejene betyder, at stadigt flere vognmænd og lastbilchauffører opgiver at køre på motorvejene på grund af bilkøerne og i stedet trækker ud på de mindre veje, fortæller flere vognmænd til Jyllands-Posten.

Hos transport- og logistikfirmaet DSV kan de dog ikke genkende tendensen, men mener, det er vigtigt, at motorvejsnettet er så åbent som muligt, lyder det. 

/ritzau/

Emneord: Bilulykke, Trafikulykker, Rasmus Prehn, Socialdemokraterne, Oprydning efter biluheld, Forsikringsselskaber, Politi, Biltrafik, Trafikministeriet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 23.05.16 Dorte
    trafikuheld på motorvejen

    Der skulle snarere skrides ind overfor de billister, der ikke overholder hastighedsgrænserne og kører hasarderet. Det er absurd, som nogen i den grad mener, at der er særlige trafikregler for dem på motorvejen. De kører 150kmt, hvor der er grænse på 110 og kører helt op i foran kørende biler for at presse dem ind i inderbanen. Gør nu noget effektivt ved det ! Tag billeder af dem - bed folk om at sende billeder ind når de ser det...:)

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også