Klimarådet får ny formand

54-årige Peter Møllgaard udnævnes til ny formand for Klimarådet. Han afløser Peter Birch Sørensen, der har siddet i rådets formandsstol de seneste fire år.

Professor og dekan ved Maastricht University School of Business and Economics (SBE) indtræder som ny formand for Klimarådet, der rådgiver regeringen i klimapolitiske spørgsmål. Peter Møllgaard har en mangeårig bred økonomisk faglighed og ledelseserfaring, og han er tidligere medlem af Energikommissionen, der kom med anbefalinger til fremtidens energipolitik forud for regeringens energiudspil.

”Jeg er rigtig glad for, at Peter Møllgaard har sagt ja til at lede Klimarådet. Peter Møllgaard vil videreføre et fagligt stærkt Klimaråd, og det glæder jeg mig til at se resultaterne af. Rådet er i dén grad kommet godt fra start i sin første periode på fire år, og har markeret sig som en seriøs og velfunderet stemme i klimadebatten. Jeg vil derfor benytte lejligheden til at takke Peter Birch Sørensen for at have ført Klimarådet til det sted, det står i dag, og for den kæmpe indsats, han har leveret som formand i fire år”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Den nu afgående formand Peter Birch Sørensen har siddet for bordenden i rådets første periode. Han ser tilbage på sin periode med stor tilfredshed.

”Det har været en stor tilfredsstillelse at stå i spidsen for et kompetent råd med tilhørende dygtigt sekretariat, som har leveret på vores opgaver. Det er mit klare indtryk, at vi er nået bredt ud med vores analyser og anbefalinger til dansk klimapolitik. Klimarådets arbejde fortsætter, og jeg er sikker på, at Peter Møllgaard vil være garant for en høj faglighed i rådets arbejde”, siger Peter Birch Sørensen.

Den nye formand ser frem til opgaverne i Klimarådet.

”Det er en stor tillid, der er blevet betroet mig med formandsposten for Klimarådet, og det tager jeg meget seriøst. Jeg ved, at der venter en stor opgave, men også en opgave, som jeg har rigtig meget lyst til at gå i gang med. Jeg ser frem til at arbejde videre med klimadagsordenen, både i dybden og i bredden, og til at gå i dialog med Klimarådets mange samarbejdspartnere”, siger Peter Møllgaard.

Den nye formand tiltræder 1. december 2018.

Fakta

Klimarådets formand udpeges for en fireårig periode. Den nuværende formands periode udløber med udgangen af november 2018. Rådets øvrige medlemmer udpeges ligeledes for en fireårig periode. De nuværende øvrige rådsmedlemmers periode udløber med udgangen af februar 2019.

CV – Peter Møllgaard

Dekan ved Maastricht University School of Business and Economics (2018- )

Professor, CBS (2001-2018), Maastricht University SBE (2018- )

Dekan for forskning (direktionsmedlem), CBS (2015-2017)

Institutleder, CBS (2005-2014)

Akademisk Partner, Copenhagen Economics (2000-2008)

Ph.D. i økonomi, Det Europæiske Universitetsinstitut (1993)

M.A i  økonomi, Det Europæiske Universitetsinstitut (1990)

Cand.Polit., KU (1988)

Emneord: Klimarådet, Peter Møllgaard
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 26.02.21 Bæredygtighed
  Hvorfor ikke forene landbrug og solenergi på samme areal?

  Ved hjælp af vertikale solcelleanlæg vil forskere fra Aarhus Universitet hive både energi og afgrøder ud af samme landbrugsareal. Planen er at producere energi, når der er mest brug for den, og samtidig give plads til, at landmanden kan arbejde i marken.

 • 26.02.21 Bæredygtighed
  Rapport fra Klimarådet peger på de ømme tæer i regeringens klimapolitik

  TEKNIQ Arbejdsgiverne roser Klimarådet for deres status på regeringens arbejde med at indfri målsætningen om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030.

 • 25.02.21 Bæredygtighed
  Bart sand øger biodiversiteten

  Efter flere års bekæmpelse af rynket rose har sjældne arter nu fået mere plads på store arealer helt fra Svinkløv til Agger Tange i Thy. Også flere sjældne edderkopper har gavn af de åbne områder med sand, viser et nyt studie.

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.