KLK arbejder for flere kvinder i direktørstillinger

Der mangler kvinder på de kommunale direktionsgange. Det vil KLK gerne være med til at gøre noget ved. Derfor har vi tilmeldt os ’Frivil-ligt kodeks for diversitet i rekruttering’. Det betyder bl.a., at vi går efter at kunne præsentere kommunerne for

Stillingerne som topchefer i de danske kommuner går oftest til mænd. Ifølge Kommunerne og Regionernes Løndatakontor er blot 31,4 pct. af topcheferne kvinder, mens kun omkring 17 pct. af landets kommunaldirektører er kvinder.  

Hvis vi vil have større diversitet og dermed flere kvinder i direktørstillinger, kræver det en særlig indsats – ikke mindst fra rekrutterings- og searchfirmaer.

Nyt kodeks fokuserer på diversiteten

Det ansvar tager vi seriøst i KLK, når vi rekrutterer direktører og chefer til landets kommuner. Derfor har vi tilsluttet os ”Frivilligt kodeks for diversitet i rekruttering”, der forpligter rekrutteringsfirmaer til at efterleve syv principper i det daglige rekrutteringsarbejde samt at bidrage til indsamling af viden om udviklingen for rekruttering til bestyrelses- og ledelsesposter i danske virksomheder og de største offentlige myndigheder.

”Vi er meget bevidste om vores rolle, når vi løser rekrutteringsopgaver for kommunerne. Vi ser rekrutteringen i et større perspektiv og fokuserer altid på den enkelte kommune såvel som den enkelte kandidats udviklingspotentiale. Det betyder selvfølgelig også, at vi er opmærksomme på fordelene ved en større diversitet både i kommunens topledelse og i ansøgerfeltet,” forklarer chekonsulent i KLK Bjarne Voigt Hansen, der er ansvarlig for KLK’s rekrutteringsopgaver.  

”Rekruttering handler om at finde de to brikker i puslespillet, der passer sammen. Rekruttering er med andre ord meget mere end et godt cv og en god samtale. Det handler i langt højere grad om, hvor kommunen gerne vil hen, og hvordan den kan komme derhen. Og der kan en større diversitet meget vel være et af værktøjerne”, siger Bjarne Voigt Hansen.

En tredjedel af kandidaterne skal være kvinder

Ifølge kodekset skal rekrutterings- og searchfirmaerne bl.a. tilstræbe, at mindst en tredjedel af de potentielle kandidater, de præsenterer for klienterne på deres indledende bruttolister, er kvinder.

Samtidig skal de forsøge at udvide deres netværk af potentielle kandidater med et særligt fokus på kvindelige ledertalenter.

”KLK har i forvejen et stort netværk i kommunerne, som vi trækker på i forhold til rekrutteringer. Derfor er det naturligt for os også at være opmærksomme på potentielle ledere. Det gælder ikke mindst de kvindelige ledertalenter”, siger Bjarne Voigt Hansen. 

Syv principper

”Frivilligt kodeks for diversitet i rekruttering” bygger grundlæggende på syv principper. Kodekset er udviklet af ligestillingsministeren, CBS og en række search og rekrutteringsfirmaer. Du kan finde en mere uddybende beskrivelse af principperne her.

Kontakt chefkonsulent Bjarne Voigt Hansen, 33 70 38 44, eller konsulentchef Jan Henriksen, tlf. 40 86 87 08, hvis du vil høre mere om KLK og ”Frivilligt kodeks for diversitet i rekruttering”.

DMI.dk

Her får du seneste meldinger fra DMI.dk i hele landet. Siden opdateres dagligt med oplysninger om sol, regn og vindstyrke.

KL's Konsulentvirksomhed på DenOffentlige.dk KLK er de kommunale ledelsers betroede rådgiver, når det gælder problemer og udfordringer af styringsmæssig, organisatorisk eller ledelsesmæssig karakter. Vores konsulenter kombinerer dyb indsi...
Aktivitet: Artikler: 8 | Kompetenceområder: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.