Knud Kristensen medlem af Den Lokalpolitiske Tænketank

Knud Kristensen (C), borgmester i Vesthimmerland, er nu også medlem af en nydannet lokalpolitisk tænketank. Kristensen håber gennem tænketanken "at sætte en fællespolitisk dagsorden for kommunerne, som kan medvirke til, at der bliver slået hul igennem til Christiansborg og lyttet til kommunernes udfordringer."

Politikere fra flere partier, kommuner og regioner har netop dannet en lokalpolitisk tænketank. Den nye tænketank skal tilføre lokaldemokratiet mere nerve, øget opmærksomhed og bidrage til debatten om lokalpolitikernes arbejdsvilkår. En af de 16 lokal- og regionalpolitikere i tænketanken er borgmester Knud Kristensen.

Knud Kristensen har været med i det politiske arbejde i byrådet i 28 år, og borgmester de sidste fem år, hvor der var noget som hed Aars Kommune.


"Jeg håber at vi gennem tænketanken kan sætte en fællespolitisk dagsorden for kommunerne, som kan medvirke til, at der bliver slået hul igennem til Christiansborg og lyttet til kommunernes udfordringer. Det tror jeg vi har bedre chancer for, når vi ikke står alene i hver enkelt kommune. Det, at vi mødes på tværs af partiskel og forskellige kommuner - nogle nyvalgte og nogle, der har deltaget i længere tid - kan være med til at bidrage med gode og mindre gode erfaringer." 

Knud Kristensen var medlem af Folketinget, fra valget i 2007 til 1. januar 2010, hvor han blev borgmester i Vesthimmerlands Kommune. Samtidig har han deltaget i Amtsrådsarbejdet de sidste 9 år af Amternes funktion i Nordjyllands Amt. 

"Jeg mener vi bør sætte udviklingen - eller afviklingen - af Danmark på dagsordenen. Med det mener jeg, at infrastrukturen ikke tilgodeses i alle landets dele, og at statslige styrelser burde placeres rundt omkring i de forskellige landsdele. Landbrugsrelaterede styrelser ligger i dag i København. Men de burde placeres i Jylland, tæt på landbruget," mener Knud Kristensen.  


Initiativet til Den Lokalpolitiske Tænketank er taget af Mediehuset DenOffentlige, der forener aktører i og omkring den offentlige sektor om information, videndeling og netværk. Målet er blandt andet at give lokalpolitikken en stærkere stemme i den nationale debat.

“Med Den Lokalpolitiske Tænketank har vi nu 16 stærke politikere som Knud Kristensen fra flere partier, kommuner og regioner, der vil styrke deres egen og deres kolleger stemme i den nationale debat de kommende år. Det kan forhåbentlig bidrage til, at der under og efter næste valg er betydeligt mere fokus på lokaldemokratiets mange styrker og muligheder,” siger chefredaktør for DenOffentlige.dk, Nick Allentoft.

Knud Kristensen vil i den kommende valgperiode fortælle om sit lokalpolitiske arbejde, sine udfordringer og erfaringer på netmediet DenOffentlige.dk. Tænketanksmedlemmerne vil sammen fastlægge initiativer og udspil.

 

Emneord: Den Lokalpolitiske Tænketank, Knud Kristensen, Borgmester, Vesthimmerlands Kommune, Lokalpolitik, Lokaldemokrati, Demokrati, Politikernes arbejdsvilkår
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.05.17 Politik
  Nyt parti vil indføre app-demokrati

  Nyt parti vil flytte folketingsdebatter og forhandlinger om lovforslag ud til vælgerne med en app. Partiets medlemmer skal følge resultat af afstemninger i sin app.

 • 13.05.15 Politik
  Nordiske ministre vil fremtidssikre public service

  De nordiske kulturministre har netop, i en fælles erklæring, givet hinanden håndslag på at arbejde for, at public service-medierne i Norden i et digitalt medielandskab fortsat skal understøtte den demokratiske debat og sikre et uafhængigt nyhedsudbud.

 • 09.09.14 Politik
  Ekstremistiske miljøer i Danmark

  SFI’s kortlægning har til formål at skaffe viden om miljøer med holdninger og vilje til handlinger, der kan være i konflikt med demokratiske styreformer. Kortlægningen har identificeret i alt 15 grupper inden for tre ekstremistiske miljøer.

 • 24.09.13 Politik
  To mio. kr. til initiativer for at få socialt udsatte til at stemme til region- og kommunalvalget

  Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen giver to mio. kroner til at få flere socialt udsatte borgere til at stemme til efterårets regional- og kommunalvalg.

 • 18.09.13 Politik
  Ny rapport: Det lokale demokrati er udfordret

  Kommunalpolitik er en holdsport. Derfor skal nye spilleregler for det politiske arbejde mellem borgmestre og menige kommunalbestyrelsesmedlemmer sikre en bedre magtbalance i kommunalpolitik. Og et nyt udvalg skal se på, om høringsreglerne i tilstrækkelig grad sikrer, at borgerne reelt bliver inddraget i lokalpolitik. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra den arbejdsgruppe, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i december bad tage temperaturen på det lokale demokrati.