Koch-udvalget: Indsats overfor ledige skal skræddersys

De ledige skal i fremtiden mødes med langt mere individuelle og målrettede tilbud om eksempelvis uddannelse, aktivering og samtaler i det danske beskæftigelsessystem, skriver Politiken lørdag.

Sådan lyder det ifølge avisen i et af elementerne i den længe ventede rapport, som Carsten Koch og hans fire mand store udvalg har udarbejdet for Beskæftigelsesministeriet.

Redskabet, der skal være med til at sikre det, er det såkaldte profiling, som det hedder på engelsk. De ledige skal i fremtiden have elektroniske profiler, så indsatsen systematisk kan differentieres.

- Beskæftigelsesindsatsen skal være langt mere skræddersyet til den enkelte ledige end i dag. Når vi bruger penge på en indsats over for ledige, skal vi have værdi for pengene. Det kan profiling sikre. 

Se seneste nyt om Koch-udvalget her

Du kan bruge vores nøgleord til at få overblik.

Klik her for at se alt om Koch-udvalget.

- Ved at kortlægge den lediges beskæftigelsespotentiale kan vi for eksempel undgå ørkesløse aktiveringsprojekter, der ikke nytter noget, siger arbejdsmarkedsordfører for de radikale Nadeem Farooq til Politiken.

Tanken er, at man ud fra en lang række data om den ledige beslutter, om uddannelse vil være relevant, eller hvorvidt flere samtaler med den ledige kan være med til at forkorte ledighedsperioden. 

Det kan være data om personens uddannelse, erhvervserfaring, bopæl, alder og tidligere indkomst, skriver Politiken.

Allerede i dag kører Akademikernes, der er en a-kasse for 180.000 højtuddannede, med netop sådan et system kaldet fokusprofilmodellen. Det er denne model, der har været inspirationskilde for Koch-udvalget.

Hos Enhedslisten hilser man profiling velkomment, men rejser samtidig et advarselsflag i forhold til spørgsmålet om retssikkerhed. 

- Man skal passe på, at man ikke ophober en masse viden om de ledige, som kan ende i de forkerte hænder. For eksempel hos arbejdsgiverne, siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (EL) til Politiken.

Venstre kræver, at værktøjet ikke må stå i vejen for, at de ledige frit kan vælge, hvilken udbyder de vil bruge til at skaffe et job. 

- Vi ønsker at spare på de 80 milliarder kroner, vi hvert år bruger på de ledige. Men profiling må ikke betyde, at jobcentrene eller a-kasserne får monopol eller en særstatus i forhold til at hjælpe de ledige, siger Hans Andersen, arbejdsmarkedsordfører for Venstre til Politiken.

/ritzau/

Emneord: Koch-udvalget, Ledige, Beskæftigelses-reform, Aktivering, Jobcentre
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også