København skal være vært for klimamøde mellem storbyer

Ifølge Københavns overborgmester skal et klimatopmøde med borgmestre have fokus på at levere resultater.

Borgmestre fra 96 af verdens storbyer skal holde klimatopmøde i København i efteråret 2019. Det sker i regi af netværket C40.

Det oplyser Københavns overborgmester, Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Bæredygtighed på DenOffentlige

Vi samler de væsentlige historier om bæredygtig omstilling her.

- Jeg er enormt glad og stolt over, at verdens største byer har peget på København som vært for C40's klimatopmøde i 2019. Det er en stor anerkendelse af vores klimaindsats. 

- Topmødet vil sætte klimaindsatsen øverst på dagsordenen og inspirere hele verden med Københavns grønne løsninger, siger Frank Jensen.

Ifølge Frank Jensen skal C40-topmødet i København have fokus på, hvordan byerne kan opfylde Parisaftalens målsætninger og begrænse CO2-udledningen. Der skal leveres resultater, lyder det.

Paris-aftalen blev indgået mellem 195 lande på COP21-klimatopmødet i Paris i 2015. Aftalen har som erklæret målsætning at holde den globale opvarmning under 2 grader og helst 1,5 grader celsius i forhold til det førindustrielle niveau.

Mere end 1000 deltagere fra blandt andet Paris, Tokyo, New York og Singapore kommer til København i forbindelse med C40-topmødet. Samtidig skal der finde et borgertopmøde sted.

Grundstenen til organisationen C40 blev lagt i 2005 af den daværende borgmester i London Ken Livingstone. Han samlede kolleger fra 18 storbyer for at diskutere løsninger til at reducere udledning af drivhusgasser.

Siden er netværket vokset til 40 storbyer - deraf navnet C40. I dag består det af i alt 96 især storbyer, mens også 15 byer, som er inviteret med for sine grønne løsninger. Heriblandt København.

Den danske almennyttige forening Realdania er i dag en af tre hovedbidragsydere til C40.

Københavns Kommune har netop afsat 7,1 millioner til topmødet på næste års budget. Realdania har afsat 6 millioner kroner, fremgår det af pressemeddelelsen.

/ritzau/

Emneord: C40, Københavns Kommune, Energi- og klimapolitik, Bæredygtig omstilling, Frank Jensen, Klimatopmøde, 130918
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også