Københavnerborgmester i ny sag om gratis festlokaler

Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev lånte kvit og frit lokale til fødselsdagsfest hos kommunens samarbejdspartner.

Den radikale beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev fik stillet et festlokale gratis til rådighed hos Øens Murerfirma til sin 30 års fødselsdagsfest i 2014. Det skriver BT.

Øens Murerfirma har et tæt samarbejde med Anna Mee Allerslevs forvaltning. 

Hun har flere gange fremhævet virksomhedens sociale indsats, og Allerslev var som medlem af dommerkomitéen også med til at give Øens Murerfirma Københavns Erhvervspris 2017.

Desuden udfører Øens Murerfirma også renoveringsopgaver for Københavns Kommune.

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

- Jeg mener, lånet af festlokalet opfylder betingelserne for at være en gave, og derfor er det i strid med reglerne, at Anna Mee Allerslev får stillet lokalet til rådighed, siger lektor ved Aalborg Universitet Sten Bønsing til BT.

Også Bent Greve, der er professor i forvaltning ved Roskilde Universitet, er enig.

- Der er tale om en gave, og den har en størrelse, som betyder, at borgmesteren ikke må tage imod den. Det er i strid med de forvaltningsregler, som en borgmester er underlagt, siger han.

Det eneste, Anna Mee Allerslev skulle betale, var seks flasker vin, fortæller indehaver af Øens Murerfirma Jan Elving, der selv var med til festen.

- Hun lånte vores kantine, og det var en weekend, som jeg husker det. Anna Mee ville leje den, men da jeg tidligere har lånt kantinen ud til venner, bekendte og ansatte i mit firma, så fik hun lov til at låne kantinen, hvis bare hun selv stod for rengøringen. 

- Jeg lejer den ikke ud og gider ikke alt besværet. Bagefter fik jeg seks flasker vin, siger han.

Anna Mee Allerslev bekræfter over for BT, at hun lånte lokalet gratis, og hun skriver i en mail, at vinen var en 'høflighedstak'.

- Private fødselsdage har intet med borgmesterhvervet at gøre. Forvaltningens chefjurist bekræfter dette, skriver hun i mail til BT.

Sagen kommer frem kun tre uger efter, at BT skrev, at Anna Mee Allerslev i strid med reglerne lånte Københavns Rådhus til sin bryllupsreception i august i år. Et lokalelejemål til en værdi af mindst 65.000 kroner.

Anna Mee Allerslev har af egen fri vilje betalt 17.316,25 kroner tilbage for den reception hun holdt i forbindelse med sin 30-års fødselsdag.

/ritzau/

Emneord: Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev, Øens Murerfirma, Habilitetsregler, KV17, Sten Bønsing, Bent Greve
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 17.10.17 Michael L
  Helt utroligt

  Lad os håbe vælgerne taler til næste valg.

  Mvh
  https://spartamedia.dk/

 • 07.10.17 Morten
  Hvor useriøst

  Sagen bliver vel glemt som så mange andre sager. Synetes det er lidt useriøst.

  Venlig Hilsen
  Vinduespudseren

 • 06.10.17 Finn West
  Anna Mee Allerslev - fest og ballade

  Anna Mee Allerslev kan ikke fyres, da hun er folkevalgt, men hun kunne, skandaleramt som hun er, passende trække sig og så se - ved næste valg, om vælgerne syntes hendes troværdighed er til en tillidspost værdi igen

 • 06.10.17 Anni Grimm
  Radikal forrang...

  Mer vil have mer - siger et gammelt ord. Man kunne også sige på en anden måde, at der altid er nogen, der ikke kan få nok.

  Det er både ærgerligt og pinligt, når en politiker - her endda med borgmester mio.løn - også synes, det er naturligt at lade andre (skatteborgerne) betale for private fester og begivenheder.

  Det bliver altid opdaget... men det er ikke derfor man skal lade være. Det bør være et grundlæggende moralsk issue hos enhver politiker, at gå foran og være rollemodel for de vælgere, der har peget på ham/hende og de borgere, man er valgt til at servicere.

  Netop det sidste er der mange, der har fået galt i halsen, tror jeg. Der fokuseres mere på, at man er blevet “berømt” end på den kendsgerning, at man ganske enkelt har fået tildelt den ydmyge rolle - at servicere borgerne.

  Så enkelt er det. Det synes den radikale Anna Mee Allerslev helt at have overset.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også