Københavns Kommune laver eventråd: Dropper tilskud til Wonderful Copenhagen

En række arrangører har sendt klagebrev til Københavns Kommune, hvori de udtrykker bekymring over besparelserne på eventbudgettet.

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har besluttet, at det fra år 2019 skal være en kommunal opgave at tiltrække store kultur- og sportsbegivenheder til den danske hovedstad.

Det sker som led i et effektiviseringsforslag, hvor kommunen ved at hjemtage opgaven, som tidligere har ligget hos Wonderful Copenhagen, estimeret sparer 2,4 millioner kroner årligt.

Opgaven med at lave opsøgende tiltrækningsarbejde - det, de fleste betegner som lobbyisme - skal altså fremover varetages af kommunen selv, skriver TV 2 Lorry.

Den beslutning ærgrer Wonderful Copenhagen, der ikke længere skal tiltrække begivenheder som eksempelvis VM i ishockey eller World Pride.

Turismeorganisationen er gået sammen med en række eventarrangører for at rette fælles kritik af Københavns politikere.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

I et brev til Kultur- og Fritidsudvalget, som man kan læse brudstykker af på Wonderful Copenhagens hjemmeside, kalder man beslutningen for "et skridt i den forkerte retning".

Blandt underskriverne af brevet finder man blandt andet Ishockey VM 2018, Distortion, Copenhagen Pride, computerspilsturneringen BLAST Pro Series samt Copenhagen Marathon og Copenhagen Half Marathon.

Ved Sparta Løb, som er Danmarks største løbe- og atletikklub, græmmer man sig ligeledes over beslutningen:

- Det strategiske arbejde, vi har haft sammen med WoCo (Wonderful Copenhagen, red.) har vi fået meget ud af. Både i forhold til Copenhagen Marathon og Copenhagen Half, siger direktør Dorte Vibjerg til TV 2 Lorry.

- Den erfaring, man har opbygget i de seneste år, er jo fantastisk. Og man kan også se, hvordan Wonderful Copenhagen er steget på ranglisten. I forhold til den opgave, de løser, er de nogle af verdens bedste, siger hun.

Siden år 2000 har Wonderful Copenhagen haft ansvaret for at tiltrække begivenheder, der kan sætte København på verdenskortet.

Kultur- og Fritidsudvalget har givet 4,8 millioner kroner årligt til det arbejde.

Man etablerer nu et Eventråd, hvor Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Sport Event Danmark og Wonderful Copenhagen skal samarbejde.

Både Venstre og Liberal Alliance stemte imod beslutningen i Københavns Kultur- og Fritidsudvalg:

- Det er et bureaukratisk rod, man skaber, som nok heller ikke er ligeså dygtigt som Wonderful Copenhagen. Her har man jo opbygget masser af viden og erfaring. Og specialiseret sig i kompetencer, der gør, at København er en af de førende byer til at tiltrække events, siger Liberal Alliances gruppeformand, Alex Vanopslagh, til TV 2 Lorry.

Kulturborgmester Niko Grünfeld (Alternativet) havde ikke tid til at stille op søndag.

Hele historien hos TV2 Lorry

Emneord: Event, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Alex Vanopslagh, Niko Grünfeld, Alternativet, 110618
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også