Kofoeds Skole

Kofoeds Skole

Holmbladsgade 120, 2300 København S

Telefon: 41 73 32 55 Website: www.kofoedsskole.dk E-mail:

Kofoeds Skole blev oprettet i 1928 af kordegn Hans Christian Kofoed og hans kone Astrid med et ønske om at hjælpe Københavns mange unge arbejdsløse mænd.

På Kofoeds Skole hjælper vi socialt udsatte mennesker med at hjælpe sig selv til et bedre liv. Hjælp til selvhjælp, kalder vi det.
 
Siden 1928 har Kofoeds Skole eksisteret som et sted, hvor arbejdsledige og socialt udsatte mennesker kunne komme og få støtte og tilbuddet om en aktiv hverdag. 
Skolen blev startet af kordegn Hans Christian Kofoed på Christianshavn. Frem til hans død i 1952 havde han hjulpet ca. 50.000 mennesker til et bedre liv.
 
Vi kalder os en skole, fordi vi er et sted, hvor man lærer. Alle der kommer på Kofoeds Skole er derfor elever. Det er skolens overbevisning, at ethvert menneske glædes og vokser, når det får mulighed for at skabe og tage ansvar for sit eget liv.
På skolens værksteder samarbejder eleverne med pædagogiske medarbejdere om et fælles mål og får derigennem nye kompetencer.
 
Hver dag kommer der mere end 600 elever på skolens afdelinger i København og Jylland.
Kofoeds Skole har foruden København en afdeling i Aarhus, Aalborg og Nuuk og datterskoler i 9 Øst- og Centraleuropæiske lande.

Blogs

Artikler

  • På denne skole er formanden for elevrådet 65 år
    04.12.18 Social

    Mød Lesly Schlabs, formand for elevrådet på Kofoeds Skole. Han ønsker et opgør med elevbegrebet, for der er mere energi i ord som deltagere eller brugere, mener han.

  • Robert Olsen: Vi er igang med Kofoeds Skole 2.0
    02.12.18 Social

    Med 50 millioner i fondsstøtte er Kofoeds Skole igang med en modernisering på udseende, indhold og tilbud til eleverne. Ambitionen er at skabe en storbylandsby, men det er ikke nogen nem opgave, at skabe store forandringer i en brydningstid, fortæller Robert Olsen.

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene: