Et bredt udsnit af kommunens aktive unge modtog prisen sammen med borgmesteren.

Kolding kåret som årets ungdomskommune

Sammen med byens unge modtog borgmester i Kolding Jørn Pedersen (V) DUFs pris som Årets Ungdomskommune. Kommunens ungeindsats er en klog investering, lød rosen fra DUFs formand. Et enigt dommerpanel har peget på Kolding som den klare nummer ét i opløbet om at være Danmarks bedste kommune for unge.

Får aktive og kreative medborgere

Dommerkomitéen har lagt vægt på, at kommunen målrettet og stabilt prioriterer unges fritids- og foreningsliv. Det signalerer klart, at Kolding tager de unge seriøst, og det er en klog investering, lød det fra DUFs formand Signe Bo. ”Jeg er sikker på, at jeres ambitiøse satsning på de unge vil belønne sig, og at Kolding får en generation af aktive og kreative unge medborgere, som engagerer sig i udviklingen af samfundet. Jeg håber på vegne af DUF, at I vil bygge videre på den stabile indsats, som prisen er udtryk for,” sagde Signe Bo, da hun overrakte prisen til borgmester Jørn Pedersen (V). 

Stolt borgmester modtog pris
 
Det var en stolt borgmester, der under Fritidsfesten for de frivillige fra mere end 100 foreninger i Kolding modtog titlen som Årets Ungdomskommune 2014. ”Det er en stor glæde for mig og for Kolding Kommune at modtage prisen som Årets Ungdomskommune på vegne af de mange professionelle, foreninger og frivillige, der arbejder med og for de unge i kommunen. De gør et stort og vigtigt stykke arbejde for at skabe et godt miljø omkring vores unge. Væsentligt er det også at fremhæve de unge, som selv gør en stor indsats for at engagere sig i deres by og er med til at skabe nye fritidsmuligheder til glæde for dem selv, for andre og for fremtidens unge i kommunen,” sagde borgmester Jørn Pedersen (V) efter overrækkelsen. Ud over anerkendelsen og æren af at kunne kalde sig Danmarks bedste ungekommune i 2014 består årets præmie af et kunstværk af den 17-årige kunstner Søren Arildsen Pedersen.  Årets anden- og tredjeplads gik til henholdsvis Horsens Kommune og Næstved Kommune. 
 
Ved fritidsfesten for de frivillige fra over 100 foreninger i Kolding fredag den 31. januar 2014 overrakte formanden for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd officielt prisen som Årets Ungdomskommune 2014.

 

Emneord: Unge, Ungdomskommune, DUF, Signe Bo, Jørn Pedersen
Kolding Kommune på DenOffentlige.dk Kolding Kommune
Aktivitet: Artikler: 108 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 31.05.18 Infrastruktur
  Forældre taler for lidt med deres børn om ulovlig billeddeling

  Forældre forstår og interesserer sig ikke nok for, hvad deres børn kommunikerer om på de sociale medier. Det viser en undersøgelse af unges forhold til cybercrime i Odense Kommune. Forældre kan ellers være en nøgle til sund digital adfærd, der kan hindre ulovlig billeddeling, peger undersøgelsen på.

 • 07.02.18 Ledelse
  1000 unge lærer i dag om ​innovation, iværksætteri og robotteknologi

  1000 elever fra 49 skoler kobles sammen med forskere og fynske virksomheder - og klædes på til fremtidens samfund og arbejdsmarked - på fire innovationsdage i Odense.

 • 16.01.15 Velfærd
  Stort fald i unge på offentlig forsørgelse

  Udviklingen i antallet af unge i Lolland Kommune på offentlig forsørgelse har vist det femte største fald blandt samtlige 44 kommuner i Østdanmark.

 • 10.11.14 Velfærd
  Den ulykkelige generation

  Unge har aldrig haft større frihed til at vælge frit på alle hylder, men alligevel er nutidens unge mere ulykkelige end nogensinde. Det vil Socialpolitisk Forening forsøge at ændre med netværket Ungdom.net

 • 21.08.14 Politik
  Ny pakke til 60 mio. kr. forebygger ungdomskriminalitet

  Socialminister Manu Sareen offentliggør nu en større forebyggelsespakke mod ungdomskriminalitet. Den skal hindre, at unge begynder eller fortsætter en kriminel løbebane. Vejen går gennem en tidlig og konsekvent indsats. Nyt lovkrav skal sikre, at forældre og fagpersoner inddrages straks, når en ung begår kriminalitet.