Koldingmodel fremmer kommunens ledelsestalenter

Kolding Kommune har med succes skabt en stærk ledelsesmodel for dagtilbud. Nu fortsætter kommunen udviklingen med et nyudviklet før-lederkursus.

På det pædagogiske område har mange øje for Kolding Kommunes ledelsesmodel. Her er ikke distrikts- og områdeledelse, men derimod netværksledelse. Ledere inden for dagtilbud indgår i arbejdsgrupper, hvor de deler viden og udveksler erfaringer.


Organiseringen er kendt under navnet Kolding-modellen, og kommunen har ofte held med at tiltrække kandidater udefra, når nye lederstillinger slås op. Alligevel tager kommunen nu endnu et initiativ, der skal styrke ledelsesrekrutteringen, nemlig et før-lederkursus, som er udviklet i samarbejdet med UCL.

– Vi står overfor et generationsskifte i ledelsen i mange af vores institutioner i de kommende år. Derfor vil vi nu gøre en indsats for at motivere de af vores pædagoger, som har lederpotentiale til at forfølge deres ambitioner, siger Suzan Werther Andersen, pædagogisk udviklingschef Kolding Kommune.

3 klare mål med før-lederkurset

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole gennemfører før-lederkurset hen over efteråret.

Suzan Werther Andersen peger på tre klare mål med det nye kursus:

  • flere og bedre ansøgere fra egne ansatte til lederstillinger
  • at fastholde og motivere nuværende medarbejdere med lederpotentiale og ambitioner
  • at signalere, at ledelse og ledelsesudvikling er en forudsætning for kvalitetsudviklingen inden for børneområdet.

Talenterne bliver spottet og indstillet til uddannelse

Det er ikke muligt for alle frit at tilmelde sig før-lederkurset.

– Den enkelte institutionsleder skal spotte og tilmelde pædagoger, hvor de kan se ledelsespotentialet – selvfølgelig efter en grundig dialog med vedkommende, forklarer Suzan Werther Andersen.

Målgruppen er pædagoger, dagplejepædagoger og specialpædagoger med lederpotentiale og drømme om at blive souschef eller afdelingsleder. Derudover er det for souschefer og afdelingsledere med ambitioner om at blive institutionsledere.

Om før-lederkurset

Før-Lederkurset i Kolding Kommune er et rekvireret forløb udviklet i samarbejde mellem Kolding Kommune og ULC Ehvervsakademi og Professionshøjskole.

Et tilsvarende før-lederkursus er allerede gennemført på Fyn i samarbejde med BUPL Fyn og med deltagelse af 12 pædagoger fra fynske kommuner.

Se også: Jysk kommune retter nyt initiativ mod ledelsestalenter

Emneord: Dagtilbud, Ledelsesavisen, Daginstitutioner, Kolding Kommune, University College Lillebælt, 160818
UCL på DenOffentlige.dk UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole tilbyder uddannelser og bidrager til udvikling inden for pædagogik, sundhed, sociale fag, teknologi og business.  
Aktivitet: Artikler: 16 | Events: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også