Kommentatorer: Løkkes regering har hardcore værdikant

Der er valgt tungtskydende ministre som Haarder, Støjberg og Pind, og det vil glæde DF, mener kommentatorer.

Lars Løkke Rasmussen har sat sit hold af Venstre-ministre, og det rummer en klar værdipolitisk kant, som vil glæde Dansk Folkeparti.

Sådan lyder vurderingen fra to politiske kommentatorer.

- Inger Støjberg som udlændinge- og integrationsminister, det er hardcore, og det samme med Søren Pind som justitsminister, konstaterer Erik Holstein, politisk kommentator hos Altinget.

Han ser et klart signal i de to udnævnelser.

Tema med artikler om regeringer

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

- Ingen af delene er helt uventet, men det er folk, der virkelig vil noget med deres ministerier og har en linje, der ligger ret tæt på Dansk Folkeparti, konstaterer han.

Lignende betragtninger kommer der fra politisk kommentator Hans Engell, som også fremhæver Bertel Haarder som en værdipolitisk minister.

- Det er en regering med en meget skarp værdipolitisk kant på udlændingeområdet, retsområdet, kultur- og kirkeområdet. Der har Løkke valgt nogle virkelige værdikrigere, konstaterer han.

Også Engell mener, at hensynet til Dansk Folkeparti, som er tre mandater større end Venstre, har været vigtigt for udnævnelserne.

- Det skal ses i lyset af, at det er en regering, der kun sidder på Dansk Folkepartis nåde. Hele værdisiden i DF vil være glade for at skulle samarbejde med nogle hardcore typer som Pind, Støjberg og Haarder, siger kommentatorer.

Han kalder ministerholdet stærkt, men understreger, at det er på en svær opgave.

- Det er et stærkt erfarent ministerhold i en svag regering. Hovedproblemet er, at de stadigvæk kun har 34 mandater, og det vil kræve, at alle ministre er dygtige forhandlere og kvikke i hovedet, siger Engell og konkluderer:

- Hver eneste lille minister skal hver dag ud og hente 60 mandater for at kunne få deres ting igennem.

/ritzau/

Emneord: Ny regering, Kommentatorer, Hans Engell, Erik Holstein, Mindretalsregering, Venstre, Lars Løkke Rasmussen, Dansk Folkeparti
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også