Kommet i tvivl om din a-kasse? I disse situationer giver en a-kasse ikke mening

Har du en a-kasse, men er du kommet i tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt for dig at betale til den?

I mange situationer giver det ikke mening at have en a-kasse, og er du det mindste i tvivl, så synes vi, at du skal læse videre her. Så kan du selv vurdere, om en a-kasse er det rigtige for dig.

Men først – hvad er en a-kasse overhovedet?

En a-kasse er en såkaldt arbejdsløshedskasse. Skulle du ende i den ubehagelige situation, at du blev arbejdsløs, vil den a-kasse, som du har betalt til, udbetale dagpenge til dig. Man er berettiget til at modtage dagpenge i to år, efter man er blevet opsagt, men dog er der nogle krav, som man skal opfylde for at kunne få dem udbetalt.

Er du f.eks. helt nyuddannet eller er værnepligtig, kan du ikke nødvendigvis få udbetalt dagpenge. I hvert fald kan raten være forskellig. Det kommer alt sammen helt an på din a-kasse, og hvad de tilbyder dig.

Hvis du er sikret et job

Hvis du er i en branche, hvor ledigheden er meget lav, kan det ikke altid være nødvendigt med en a-kasse. En a-kasse er rigtig god for dem, der befinder sig i en branche, hvor arbejdsløsheden er høj. Hvis man risikerer at kunne gå måneder uden job, er det en rigtig god idé at være medlem. Men ellers kan det være overflødigt. Hvis du desuden har en sund økonomi, og du sagtens ville kunne klare dig en måned eller to med din opsparing, er det heller ikke nødvendigvis rigtigt for dig at være medlem af en a-kasse. 

Du kan nemlig risikere, at du over en årrække betaler mere til a-kassen, end hvad du selv kan få igen. Dog skal man altid have in mente, at tiderne og økonomien kan skifte fra det ene øjeblik til det andet, og hvis den jobtype, som du har nu, pludselig oplever en stor ledighed, kan det være meget rart med en a-kasse. Det er en vurderingssag, som du skal gøre op med dig selv.

Hvis du i forvejen har mange udgifter

Har du mange udgifter i forvejen, og er du desuden sikret jobmæssigt, er det heller ikke nødvendigvis vigtigt, at du har en a-kasse. Det kan være rigtig dyrt at skulle betale til en a-kasse, og det er som nævnt før slet ikke sikkert, at du får det samme igen i forhold til det beløb, som du har betalt. Ifølge find-a-kasse-priser.dk koster et medlemskab hos en a-kasse i gennemsnit 475 kroner om måneden. Altså 5.700 kroner om året. Har du mange regninger, et lån, der skal betales, og meget mere, er det ikke nødvendigvis forsvarligt at have en a-kasse som ekstra udgift.

Hvis du er selvstændig

Hvis du er selvstændig, er det sjældent, at det giver mening at melde sig ind i en a-kasse, specielt hvis du har et holding selskab udover dit driftseleskab. For at få dagpenge, er reglen hos langt de fleste a-kasser nemlig, at du skal opløse og lukke samtlige af dine CVR-numre. For dig som selvstændig betyder det således at hvis du har likvider i din virksomhed og/eller holdingselskab, så skal disse trækkes ud og du skal lukke ned for driften.

Et alternativ til en a-kasse, som bliver mere og mere populær er at tegne en lønsikring. Ikke en supplerende lønsikring, men en lønsikring, hvor det ikke er et krav at være medlem af en a-kasse for at få lønsikringen. På den måde kan du opretholde din løn i noget tid efter du har lukket din virksomhed.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer